Στις-28-Ιανουαρίου-συνεχίζεται-η-δίκη-του-καθηγητή-που-δέχθηκε-επίθεση-στην-ΑΣΟΕΕ-για-τοκογλυφία
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ για τοκογλυφία

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να δικαστεί για την κατηγορία της τοκογλυφίας βρέθηκε σήμερα ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που δέχθηκε επίθεση καθώς και η συγκατηγορούμενή του στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος καθηγητής είχε εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι από την επίθεση που είχε δεχθεί μέσα στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε όμως και ο συνάδελφός του, ο οποίος τον μήνυσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η δίκη ξεκίνησε αλλά θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου, καθώς το δικαστήριο επιφυλάχτηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και ένσταση ακυρότητας της σχετικής ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος.

Ο εισαγγελέας πάντως της έδρας με σχετική πρότασή του ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτή την ένσταση ακυρότητας που έθεσαν οι κατηγορούμενοι, καθώς σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ανέφερε: «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις». Μάλιστα, όπως τόνισε ο εισαγγελέας «είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορούμενων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, τόνισαν πως στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των εντολέων τους, περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές τους, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες. «Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο κύριε πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ. Τάτσης εξέφρασε την αντίθεση του στην εισαγγελική πρόταση, αναφέροντας σε δηλώσεις του τα εξής: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200%, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα:Από μία κλωστή κρέμεται ο γάμος του Κρις Νοθ – Η Τάρα Γουίλσον «πέταξε» τη βέρα της

«Ήταν πολύ χαρούμενος για τη Ferrari»: Τι είπε για τον Τζώρτζη Μονογυιό ο τελευταίος που τον είδε πριν το τροχαίο

Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, πού θα φθάσει ο υδράργυρος έως και 16 βαθμούς

Related posts

Εορδαία: Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες για τον 40χρονο αγνοούμενο στη λίμνη του Περδίκκα

timesadmin

Νομικά κινείται ιερέας της Λάρισας για το φιλί Ρόκκου – Γεωργίου στο X-Factor: «Το είδαν τα παιδιά μου»

timesadmin

Γιορτή του Πατέρα 2022: Με απόσπασμα από «Το Εκκρεμές του Φουκώ» το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ.

timesadmin

Κιλκίς: Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο 

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Τρανς μπήκε σε φαρμακείο και κατήγγειλε ότι την ακολουθούσε ο άντρας που τη βίασε

timesadmin

Δημήτρης Τσοβόλας: Στις 15:00 το τελευταίο αντίο

timesadmin