Στις-10-Ιουνίου-ανοίγει-η-ηλεκτρονική-πλατφόρμα-Ελλάδας-–-Αιγύπτου-για-εποχική-απασχόληση-εργαζομένων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 10 Ιουνίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Ελλάδας – Αιγύπτου για εποχική απασχόληση εργαζομένων

Τίθεται σε εφαρμογή η διμερής συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την απασχόληση εποχικών εργαζομένων στον γεωργικό τομέα.

Η συμφωνία προβλέπει ειδική διαδικασία μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών για την εποχική εργασία στον αγροτικό τομέα. Η διαδικασία αφορά κατά την πρώτη εφαρμογή (έτος 2024) στην μετάκληση πέντε χιλιάδων (5.000) εποχικά εργαζόμενων πολιτών της Αιγύπτου.

Οι διαφορές της διαδικασίας της διμερούς συμφωνίας σε σχέση με την πάγια διαδικασία μετάκλησης είναι οι εξής: α) οι θέσεις των πέντε χιλιάδων (5.000) εργαζομένων διατίθενται για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας από μια κοινή “δεξαμενή” και δεσμεύονται από τις υπηρεσίες μίας στάσης κατά την επεξεργασία του αιτήματος και β) η κοινή δεξαμενή των υποψηφίων εργαζομένων, από την οποία ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να μετακαλέσει εργαζομένους, έχει διαμορφωθεί και προταθεί από την αιγυπτιακή πλευρά, σε συνέχεια των κριτηρίων που έχουν θέσει οι ελληνικές αρχές (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας, έχει αναπτύξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων των εργοδοτών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 για την υποβολή από τους εργοδότες των αιτημάτων τους.

Related posts

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Μέτρα 2,13 δισ. για αύξηση εισοδημάτων και ανάπτυξη 3% για το 2024

timesadmin

Ετήσια μείωση 20,8% στις τιμές εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Μάιο

timesadmin

Τι κερδίζουν νοικοκυριά και φορολογούμενοι από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

timesadmin

Ο τουρισμός βάζει πλώρη για νέο ρεκόρ με έσοδα 22 δισ. ευρώ

wp-needuser

Πού “κολλάνε” τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης – Τι λένε ΤτΕ και τράπεζες

timesadmin

Ο “χάρτης” των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 31 Μαΐου

wp-needuser