Στις-συνεδριάσεις-του-eurogroup-και-ecofin-στο-Λουξεμβούργο-ο-Κωστής-Χατζηδάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN στο Λουξεμβούργο ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μεταβαίνει σήμερα στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, το ρόλο του ευρώ ως διεθνές νόμισμα και την εφαρμογή βιομηχανικής πολιτικής, ως μέσο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Στην συνεδρίαση του ECOFIN, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου, το Συμβούλιο θα κληθεί να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία σχετικά με την θεσμοθέτηση δέσμης μέτρων για τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) στην ψηφιακή εποχή. Θα συζητηθούν, επίσης, η πορεία εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την εαρινή δέσμη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου του 2024.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λουξεμβούργο, ο Έλληνας Υπουργός θα συμμετάσχει, επίσης, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στις 20/6, καθώς επίσης και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στις 21/6.

Related posts

Πού θα διοχετευτεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 350 εκατ. ευρώ

wp-needuser

Λ. Αυγενάκης: Στις 12 το μεσημέρι πιστώνονται 16,5 εκατ. ευρώ προκαταβολές για τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

timesadmin

Π. Μυλωνάς: “Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και το τραπεζικό σύστημα η υπερκάλυψη της προσφοράς του 22% της Εθνικής”

timesadmin

Il Sole 24 Ore: Διαρκής η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών φέτας προς την Ιταλία

timesadmin

Πτώση τζίρου 4,1% για τη βιομηχανία το 2023

timesadmin

Τι να περιμένουμε στην ενέργεια το 2024

timesadmin