Στη Σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ η Σέβη Βολουδάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ η Σέβη Βολουδάκη

Η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Σέβη Βολουδάκη συμμετέχει στη Σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Στην παρέμβασή της η βουλευτής αναφέρθηκε στο γεγονός πως η Σύνοδος του ΝΑΤΟ έχει φέτος ιδιαίτερο συμβολισμό, λόγω της 75ης επετείου ίδρυσης της Συμμαχίας.

Είναι επίσης, η πρώτη φορά που η Σύνοδος Κορυφής θα διεξαχθεί με 32 συμμάχους, μετά την ολοκλήρωση της διεύρυνσης της Συμμαχίας και την προσχώρηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Έκανε επίσης αναφορά στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας και τη μεγαλύτερη συνεισφορά από ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τον Καναδά για την υλοποίηση των προβλεπόμενων στην δέσμευση για τις αμυντικές επενδύσεις, την επιβεβαίωση της στήριξης της Ουκρανίας, καθώς και την συνεργασία του ΝΑΤΟ με εταίρους όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυρία Βολουδάκη έκανε ειδική μνεία στην ανάδειξη της ευρύτερης διάστασης της ασφάλειας, με αναφορές στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, την ανθρώπινη ασφάλεια, την ανθεκτικότητα των κοινωνιών και τον τομέα «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια».

Τέλος, η βουλευτής τόνισε πως η 75η επέτειος του ΝΑΤΟ δεν έχει στόχο να αναδείξει τα επιτεύγματα της Συμμαχίας, αλλά να επιβεβαιώσει τη δέσμευση όλων των εταίρων για μελλοντική ασφάλεια και ευημερία.

Η Ελλάδα συνεχίζει τον ενεργό και αφοσιωμένο ρόλο της στη Συμμαχία, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη μέλη, για την αντιμετώπιση τόσο των τωρινών, όσο και των μελλοντικών προκλήσεων.

Ειδήσεις σήμερα:Στον τελικό με φοβερή ανατροπή και υπογραφή του 16χρονου Γιαμάλ η Ισπανία, 2-1 την Γαλλία – Δείτε τα γκολΜενίδι: Από υπαίθριο χώρο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου ξεκίνησε η φωτιά, καταστράφηκαν δύο εργοστάσια

ΑΑΔΕ: «Σκανάρισμα» της εφορίας ανά εξάμηνο για ανασφάλιστα ΙΧ, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας – Έως 10.000 ευρώ τα πρόστιμα

Related posts

Γερουλάνος αμφισβητεί Ανδρουλάκη: Όλοι οι βουλευτές Αττικής «ιδρώσαμε τη φανέλα»

timesadmin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κωδικός Βόρεια Ελλάδα – Οργανώνονται γαλάζια κλιμάκια που θα καλύψουν όλους τους νομούς

timesadmin

Χατζηδάκης: Πάνω από τα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός

protothema.gr

Μαρινάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες παραμένουν πολιτικοί φιδέμπορες

timesadmin

Δούρου για τη φονική φωτιά στο Μάτι: Ο Τσίπρας δεν είχε ενημέρωση ούτε για τους νεκρούς ούτε για την έκταση της καταστροφής

timesadmin

Μαρινάκης για την οπαδική βία: Αν δεν συμμορφωθούν αυτοί που πρέπει θα πάρουμε πιο σκληρές αποφάσεις

timesadmin