Στην-Ουκρανία-την-Πέμπτη-ο-Ερντογάν-–-Ποια-μηνύματα-θα-μεταφέρει-στον-Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ουκρανία την Πέμπτη ο Ερντογάν – Ποια μηνύματα θα μεταφέρει στον Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Ουκρανία την Πέμπτη, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, σε μια προσπάθεια ύφεσης της έντασης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, όπως ανέφερε τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος.

Η Άγκυρα διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία, ωστόσο βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Μόσχα για τις εσωτερικές εξελίξεις σε Συρία και Λιβύη, ενώ, όπως και οι περισσότερες χώρες του κόσμου, δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση από τη Ρωσία της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας, το 2014.

Παρά τη συνεργασία με τη Μόσχα στα πεδία της άμυνας και της ενέργειας, η Τουρκία έχει παράσχει στην Ουκρανία σύγχρονα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), προκαλώντας την οργή της Ρωσίας.

“Ο Ερντογάν θα μεταφέρει μηνύματα στον Ζελένσκι υπέρ της διατήρησης της ειρήνης στην περιοχή και της αποφυγής μιας αύξησης της έντασης, πόσο μάλλον μιας θερμής, ένοπλης διαμάχης”, τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Υπάρχουν επίσης σχέδια ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, οι οποίοι διεξάγονται μεταξύ 4ης και 20ής Φεβρουαρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει ότι δεν θα ήταν σοφό από πλευράς Ρωσίας να επιτεθεί στην Ουκρανία, συμπληρώνοντας ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, η χώρα του θα έκανε ό,τι προβλέπεται από την ιδιότητά της ως μέλος του NATO.

Related posts

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η αύξηση του Chicago PMI τον Δεκέμβριο

timesadmin

Ζελένσκι: Οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων βοηθούν τον αμυντικό τομέα

timesadmin

Daikin: Επενδύει στην καινοτομία με τη δημιουργία νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης

timesadmin

Γερμανία: Άλμα-ρεκόρ 24,2% στις τιμές παραγωγού τον Δεκέμβριο

timesadmin

Το Ιράν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν οι Μπάιντεν – Χέρτσογκ

timesadmin

Citigroup: Σχεδιάζει να προσλάβει 3.000 υπαλλήλους στην Ασία στην επόμενη διετία

timesadmin