spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

ΣτΕ: Να συνεχιστούν τα μέτρα προστασίας της τέως γραμματέως του Χριστοφοράκου στην υπόθεση της Siemens

ΣτΕ: Να συνεχιστούν τα μέτρα προστασίας της τέως γραμματέως του Χριστοφοράκου στην υπόθεση της Siemens

Είχε θεωρηθεί ως «ευπαθής στόχος» εξαιτίας της ιδιότητάς της ως ουσιώδους μάρτυρα στην ποινική υπόθεση της Siemens – Η απόφαση έρχεται 20 χρόνια μετά την υπόθεση της Siemens

ΣτΕ: Να συνεχιστούν τα μέτρα προστασίας της τέως γραμματέως του Χριστοφοράκου στην υπόθεση της Siemens

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση της Α.Τ., τέως γραμματέως του επικεφαλής της εταιρείας Siemens Ελλάς, Μιχάλη Χριστοφοράκου,  που κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει έντονα την Δικαιοσύνη.

Με την αίτησή της η τέως γραμματέας, ζητούσε να ακυρωθεί η πράξη της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία έπαυσαν τα μέτρα ασφαλείας-προστασίας που της είχαν διατεθεί.

Ειδικότερα, η Α.Τ. ζήτησε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η πράξη της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία αποφασίσθηκε η παύση των μέτρων αστυνομικής προστασίας (φρούρηση κατοικίας, συνοδεία κατά τις μετακινήσεις) που είχαν ληφθεί και εφαρμόζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς είχε θεωρηθεί ως «ευπαθής στόχος» εξαιτίας της ιδιότητάς της ως ουσιώδους μάρτυρα στην ποινική υπόθεση της Siemens.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Ηλία Μάζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ιωάννη Παπαγιάννη, με την 747/2026 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση της τέως γραμματέως.

Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε, κατά πλειοψηφία, πλημμελή την αιτιολογία της μη συνέχισης των μέτρων αστυνομικής προστασίας της Α.Τ., «λαμβάνοντας υπόψη ότι από την προηγούμενη απόφαση για συνέχιση των μέτρων προστασίας είχε παρέλθει μικρό χρονικό διάστημα, η δε απόφαση για την παύση στηρίχθηκε στην έλλειψη ικανών πληροφοριών για ενεργό απειλή σε βάρος της, χωρίς ωστόσο η απειλή αυτή να αποκλείεται εκ των προτέρων και χωρίς ειδικότερη εκτίμηση των περιστάσεων που μεσολάβησαν από την προηγούμενη απόφαση σε σχέση με την εξάλειψη των κινδύνων που προ ολίγων μηνών είχε θεωρηθεί ότι επέβαλλαν την συνέχιση των μέτρων προστασίας της».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της Siemens στην Ελλάδα άρχισε να διερευνάται δικαστικά στα τέλη του 2006. Ωστόσο, ως μεγάλο πολιτικό θέμα ήρθε στην δημοσιότητα κυρίως την περίοδο 2007-2008.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πιο αμήχανη στιγμή: Έβαλαν Γεωργιάδη, Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου στο ίδιο τραπέζι, δεν αντάλλαξαν κουβέντα

Ο Σωκράτης Αλαφούζος έκλεισε 10 χρόνια στην Αμερική: Έφυγα από μία χρεωκοπημένη χώρα, δεν ήταν εύκολο, όμως κατάφερα πράγματα που δεν φανταζόμουν

Το παιδί της Τζένιφερ Λόπεζ παρουσίασε τη νέα του ταυτότητα: Από Έμε, συστήθηκε ως Όσκαρ στην αποφοίτησή του

Νάσος Αθανασίου: Η συνέντευξη με τον Βέγγο και το καθαρό βλέμμα ενός ρεπόρτερ που παρουσίασε την πρώτη live εκπομπή στην τηλεόραση

11

Pulse: Στο 29,5% η ΝΔ, δεύτερος ο Τσίπρας με 15,5%, τρίτο έπεσε το ΠΑΣΟΚ με 11,5%

259

Αγαπηδάκη: Πολλά υποσχόμενη η θεραπεία για τον καρκίνο με την αμιβανταμάμπη, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση

14

Φρίκη στην Ιταλία: Έκαψαν ζωντανούς μετανάστες από Αφγανιστάν και Πακιστάν μέσα σε βαν γιατί δεν πλήρωσαν κόμιστρο

23

Πιλότος κέρδισε ιδιωτικό τζετ σε διαγωνισμό του MrBeast, και συνελήφθη γιατί μετέφερε μαριχουάνα αξίας $3,6 εκατ.

28

Αλέξανδρος Τσουβέλας: Η βόλτα με τη γλύπτρια σύντροφό του Ευαγγελία Καρύδη, δείτε φωτογραφίες

121

Ένας χειρουργός αποκαλύπτει 3 ανεπαίσθητες αλλαγές που προειδοποιούν για καρκίνο στο πάγκρεας

Φορολογικό χτύπημα: Η κυβέρνηση αυξάνει τις τιμές των υβριδικών αυτοκινήτων

Τα ζώδια που έχουν ιδιαίτερα καλή τύχη σήμερα

Η «άλλη» Πάρος: Διαδρομές, γεύσεις και αρώματα

Από τα σοκάκια του Αργοσαρωνικού μέχρι τις ταράτσες της Αθήνας: το καλοκαίρι όπως θέλουμε να το ζούμε

Eπέκταση 6ου Προβλήτα: Ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και νέες προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη

Τον κορόιδευαν επειδή κρατούσε μετρητά στο πορτοφόλι του, η επιστήμη απέδειξε ότι είχε δίκιο

Πιο πολύτιμα από τα διαμάντια; Οι επιστήμονες αναζητούν κρυμμένους θησαυρούς σπάνιων γαιών στα βάθη της Γης

Καιρός: Η Ελλάδα έχει μπροστά ένα ένα καλοκαίρι που δεν θα θυμίζει κανένα άλλο

Δείτε Επίσης

Popular Articles