Στα-υψηλότερα-επίπεδα-όλων-των-εποχών-αύξησε-τα-επιτόκιά-της-η-κεντρική-τράπεζα-του-Μεξικού
ΚΟΣΜΟΣ

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών αύξησε τα επιτόκιά της η κεντρική τράπεζα του Μεξικού

Η κεντρική τράπεζα του Μεξικού αύξησε το βασικό της επιτόκιο σε ιστορικό υψηλό, καθώς ο πληθωρισμός κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 ετών, απέσυρε ωστόσο το hawkish χρονοδιάγραμμα νομισματικής σύσφιγξης έως το τέλος του έτους.

Η Banxico, όπως είναι ευρύτερα γνωστή η κεντρική τράπεζα του Μεξικού, προχώρησε στη δεύτερη συναπτή αύξηση επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης, οδηγώντας το βασικό επιτόκιό της στο 8,5%, ποσοστό το οποίο προέβλεπαν άπαντες οι 24 οικονομολόγοι οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg. Ποτέ μετά το 2008, όταν η τράπεζα άρχισε να θέτει στόχους για τον πληθωρισμό, δεν ήταν η νομισματική πολιτική τόσο περιοριστική, με το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ επιτοκίου να είναι το 8,25%.

Η κίνηση της απόσυρσης του guidance για τις επόμενες κινήσεις της Banxico ερμηνεύεται από τους αναλυτές ως σήμα προς τους επενδυτές να αναμένουν στο μέλλον μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Η εκτίμηση ειδικού της Bank of America  για Μεξικό και Καναδά είναι ότι η Banxico θα προχωρήσει στην επόμενη συνεδρίασή της σε νέα αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, με δεύτερο σενάριο μια αύξηση 75 μονάδων.

Related posts

Η Σακίρα θα δικαστεί για φοροδιαφυγή

timesadmin

Ο ιδρυτής της Zara αγοράζει εμβληματικό ουρανοξύστη στο Τορόντο έναντι 917 εκατ. δολαρίων

timesadmin

Γερμανία-Κ.Λίντνερ: Στην ανάκαμψη από τον κορονοϊό να επικεντρωθούν οι ΥΠΟΙΚ της G7

timesadmin

Union Pacific: Αυξήθηκαν 23,9% τα κέρδη τριμήνου

timesadmin

Petco: Υψηλότερα κέρδη και πωλήσεις στο α΄ τρίμηνο

timesadmin

Χ. Ακάρ: Σε συντονισμό με Ουκρανία – Ρωσία για το restart στις εξαγωγές σιτηρών

timesadmin