Σταϊκούρας:-Θα-βρούμε-ξανά-δημοσιονομικό-χώρο-για-μέτρα-στήριξης-νοικοκυριών-και-επιχειρήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Σταϊκούρας: Θα βρούμε ξανά δημοσιονομικό χώρο για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

«Είμαι αισιόδοξος ότι και πάλι θα βρούμε δημοσιονομικό χώρο, όπως προκύπτει και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού» για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί συγκεκριμένα σε κάποια μελλοντική παρέμβαση προτού υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητες, καθώς είναι συλλογική δουλειά της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3», ο υπουργός δήλωσε ότι «χρειάζεται να είμαστε συνέχεια κοντά στην κοινωνία, χρειάζεται να βρίσκουμε δημοσιονομικό χώρο και να τον επιστρέφουμε στην κοινωνία». Πρόσθεσε, όμως, ότι απαιτείται «σύνεση και σωφροσύνη», διότι «είμαστε μια ιδιαίτερη χώρα που πρέπει να προσέχουμε πολύ τα δημοσιονομικά μας. Θα υπάρχει και εφέτος πρωτογενές έλλειμμα, το δημόσιο χρέος είναι μεν βιώσιμο, αλλά το υψηλότερο στην Ευρώπη, είμαστε ακόμη σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και δεν υπάρχει επενδυτική βαθμίδα».

Ο κ. Σταϊκούρας είπε, επίσης, ότι υπάρχει όξυνση προβλημάτων σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό. Αλλά πρόσθεσε πως την ίδια περίοδο καταγράφεται βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα, υπάρχει συρρίκνωση της ανεργίας, ενώ οι μικρότερες υποχρεώσεις των πολιτών, όπως με τον ΕΝΦΙΑ, ανακουφίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Και «δημιουργούμε δημοσιονομικές δυνατότητες για ακόμη περισσότερες λύσεις», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύνταγμα: Με ψυχολογικά προβλήματα ο άντρας που απειλούσε να ανοίξει πυρ

Ρεσάλτο στα ελληνικά τάνκερ: Πού το πάνε οι Ιρανοί με την «ομηρία» – Τι τους έβγαλε εκτός εαυτού

Φρίκη στη Σερβία: Σκότωσε τον άντρα της, τον τεμάχισε και τον… μαγείρεψε

Related posts

Καβγάς στον «αέρα» του OPEN για τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

timesadmin

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το τάμπλετ της Τζωρτζίνας «χτυπούσε» την ώρα της κηδείας, λέει ο Ρουγκάλας

timesadmin

Σάλος από τις δηλώσεις Χρυσόστομου περί βιασμού: «Ντροπή, προσβάλλει την κοινωνία»

timesadmin

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ηχητικό ντοκουμέντο – Ο διάλογος Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα τέσσερις μέρες πριν υποστεί ανακοπή

timesadmin

Πανεπιστημιακές Σπουδές στο πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον

timesadmin

Aρεταίειο και ΙΑΣΩ διοργανώνουν σεμινάριο με live υστεροσκοπικές επεμβάσεις

timesadmin