Στέλεχος-fed:-Η-Ομοσπονδιακή-Τράπεζα-ενδέχεται-να-επιλέξει-αύξηση-επιτοκίων-το-Μάρτιο-λόγω-πληθωρισμού
ΚΟΣΜΟΣ

Στέλεχος Fed: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενδέχεται να επιλέξει αύξηση επιτοκίων το Μάρτιο λόγω πληθωρισμού

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να επιλέξει να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της κατά 50 μονάδες βάσης, εάν χρειάζεται μια πιο επιθετική προσέγγιση για τη μείωση του πληθωρισμού, δήλωσε στους Financial Times ο Ραφαέλ Μπόστιτς, πρόεδρος του υποκαταστήματος της Fed στην Ατλάντα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μπόστιτς επέμεινε στην πρόβλεψή του ότι οι αυξήσεις από τον Μάρτιο θα ήταν το πιο πιθανό σενάριο, αν και οι πεισματικά υψηλές τιμές καταναλωτή θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μια πιο ισχυρή άνοδο των επιτοκίων.

“Κάθε επιλογή είναι στο τραπέζι σε κάθε συνάντηση”, είπε ο Μπόστιτς την Παρασκευή. “Αν τα δεδομένα λένε ότι τα πράγματα έχουν εξελιχθεί με τρόπο που απαιτείται ή είναι κατάλληλη μια μείωση κατά 50 μονάδες, τότε θα κλίνω προς αυτό”. . .

Ο Μπόστιτς είπε ότι θα αναζητούσε εάν οι υψηλότεροι μισθοί ενισχύουν ουσιαστικά τις τιμές, αν και αναμένει ότι η αύξηση των μισθών θα μετριαστεί τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τους FT.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι οι αξιωματούχοι ήταν έτοιμοι να αυξήσουν τα επιτόκια τον Μάρτιο και άφησε ανοιχτή την πόρτα για κίνηση σε κάθε συνεδρίαση, εάν χρειαζόταν, για να περιοριστεί ο ταχύτερος πληθωρισμός στις ΗΠΑ σε μια γενιά.


Η συντριπτική πλειονότητα των οικονομολόγων προβλέπει ότι η Fed θα κάνει τη σχετική κίνηση τον Μάρτιο, αν και η Nomura Holdings Inc. αναμένει αύξηση 50 μονάδων βάσης, επικαλούμενη τα σχόλια του Πάουελ σε συνέντευξη Τύπου. Μια κίνηση 50 πόντων θα ήταν η πρώτη από το 2000.

Related posts

Ρωσία: Βελτιώθηκε ο ΡΜΙ υπηρεσιών, παρέμεινε χαμηλότερα των 50 μονάδων

timesadmin

Ο Τσετσένος ηγέτης απειλεί τον Ερντογάν: Θα τιμήσω τον Οτσαλάν στο Γκρόζνι

timesadmin

Deutsche Welle: Η Μεγάλη Βρετανία γίνεται …Μικρά Αγγλία

timesadmin

Κύπρος: Μόνο με rapid test 24 ωρών η είσοδος σε νυχτερινά κέντρα

timesadmin

ΕΕ-Ιαπωνία: Συνεργασία για τη διατήρηση της σταθερότητας στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας

timesadmin

Τσαβούσογλου: Η εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ δεν σημαίνει αλλαγή στην πολιτική για το Μεσανατολικό

timesadmin