Σπ.-Λιβανός:-Αναβαθμίζουμε-τη-θέση-του-αγρότη-στην-οικονομική-αλυσίδα-της-χώρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπ. Λιβανός: Αναβαθμίζουμε τη θέση του αγρότη στην οικονομική αλυσίδα της χώρας

Τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί και δρομολογεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εν όψει της κατάρτισης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη νέα Κ.Α.Π ανέπτυξε ο ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός, στην 9η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη για την  Κ.Α.Π που πραγματοποιείται στην Κοζάνη.

Ο κ. Λιβανός, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση διαδικτυακά,  λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων στην Αθήνα,  χαρακτήρισε εθνική επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και μοναδική ευκαιρία για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες αγρότες,  το γεγονός ότι  από τη νέα Κ.Α.Π. για την περίοδο 2021-2022 η χώρα μας εξασφάλισε πόρους  που ανέρχονται στα 19,363 δις ε για την περίοδο 2021-2027.΄Και αυτό, όταν για όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε η μείωση των κονδυλίων κινείται ανάμεσα στο 15% και το 20%.

“(Συν)διαμορφώνουμε το κοινό μας στρατηγικό σχέδιο για το κοινό μας μέλλον, το οποίο θα καταθέσουμε στο τέλος του χρόνου στην Ε.Ε  και κάνουμε διάλογο για το πώς θα γίνει πιο ανταγωνιστική και φιλική προς το περιβάλλον η παραγωγή μας και πως τα προϊόντα μας θα έχουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και υψηλότερη ποιότητα. Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται μία περίοδος προσαρμογής από όλους μας, αλλά θα είναι προς το συμφέρον των αγροτών μας”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός.

Όπως είπε ο ΥπΑΑΤ το σχέδιο που τώρα συνδιαμορφώνουμε, θα αφορά τα χρόνια από το 2023 και μετά.

Ο κ. Λιβανός έδωσε έμφαση  στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που ήδη έχει υλοποιήσει το ΥΠΑΑΤ και αφορά κυρίως στα ιστορικά δικαιώματα και στην ενδυνάμωση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και στην εξειδίκευση, μέσω της ανακατανομής, της αναδιανεμητικής ενίσχυσης από μεγαλύτερες σε μικρότερες ή μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Αναφέρθηκε ακόμα στη λίστα με τις προτεινόμενες δράσεις για την εφαρμογή του καθεστώτος των οικολογικών σχημάτων και τον ορισμό του νέου αγρότη, με έμφαση στο κριτήριο της εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Related posts

Διευκρινίσεις για την παράταση επαγγελματικών μισθώσεων σε συνδυασμό με την αναστολή λειτουργίας λόγω κορονοϊού

timesadmin

“Κίτρινη κάρτα” Στουρνάρα στους διαχειριστές κόκκινων δανείων

timesadmin

Χρ. Δήμας: Εντός Νοεμβρίου νομοθετική διάταξη για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των τεχνοβλαστών

timesadmin

Έρχονται έργα ύψους 7 δισ. ευρώ το 2022

timesadmin

Σπ. Λιβανός: Ενίσχυση 11,3 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς, λόγω πανδημίας

timesadmin

Eurobank: Μείωση ανεργίας τον Αύγουστο 2021 – Παραμένουν εστίες αβεβαιότητας

timesadmin