Σπαρτιάτες:-Διακοπή-για-τις-31-Οκτωβρίου-στη-δίκη-–-Στο-δικαστήριο-ο-Κασιδιάρης,-είναι-εκτός-φυλακής-με-άδεια
ΕΛΛΑΔΑ

Σπαρτιάτες: Διακοπή για τις 31 Οκτωβρίου στη δίκη – Στο δικαστήριο ο Κασιδιάρης, είναι εκτός φυλακής με άδεια

Σε διακοπή για τις 31 Οκτωβρίου 2024 οδηγήθηκε η δίκη των 11 κατηγορουμένων βουλευτών που είχαν εκλεγεί με το κόμμα των «Σπαρτιατών» και ενός δικηγόρου, οι οποίοι κάθονται στο σκαμνί για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις εκλογές του Ιουνίου του 2023. Ως ηθικός αυτουργός στο συγκεκριμένο αδίκημα κατηγορείται ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος εκτίει κάθειρξη 13 ετών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αυτό το διάστημα είναι σε ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές.

Ακόμη, στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε σήμερα και ο επικεφαλής του κόμματος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, ο οποίος είναι και ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς είναι εκείνος που από το βήμα της Βουλής είχε κάνει λόγο για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, «φωτογραφίζοντας» τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ωστόσο, με την έναρξη της δίκης δυο εκ των κατηγορουμένων βουλευτών και συγκεκριμένα οι κ.κ. Χαλκιάς και Κόντης ζήτησαν την αναβολή της δίκης επικαλούμενοι υποχρέωση παρουσίας τους στη Βουλή. Αίτημα για αναβολή της δίκης υπέβαλλε και συνήγορος στην υπόθεση.

Διακοπή και όχι αναβολή πρότεινε η εισαγγελέας

Προτείνοντας επί των αιτημάτων αναβολής η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη τους και ζήτησε τη διακοπή της δίκης και όχι την αναβολή της.

Έντονη, πάντως, ήταν η αντίδραση του κατηγορούμενου δικηγόρου μπροστά στο ενδεχόμενο διακοπής της δίκης, όπως επίσης και του κ. Βασιλείου Καπερνάρου, ο οποίος εκπροσωπεί τον Χ. Κατσιβαρδά. Και οι δύο ζήτησαν την πρόοδο της δίκης με τοποθέτησή τους στο ακροατήριο.

Εν τέλει η δίκη διεκόπη με απόφαση του δικαστηρίου για τις 31 Οκτωβρίου.

Σε γραπτή δήλωσή του η οποία έγινε γνωστή στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε: «Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορία είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου».

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται ρύθμιση με σοβαρές αλλαγές για την εκτός σχεδίου δόμηση: Βγαίνει η δουλεία διόδου από το σχέδιο της κυβέρνησης

Έλαμψε η Ανθή Φακιδάρη στην πασαρέλα της Victoria’s Secret – Δείτε βίντεο με τον πρώτο «άγγελο» από την Ελλάδα

Η εκπληκτική μεταμόρφωσή του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για την θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα» – Δείτε φωτογραφίες

Related posts

Ρέθυμνο: Τρεις συλλήψεις για πώληση ρούχων «μαϊμού» – Κατασχέθηκαν 6.295 κομμάτια

timesadmin

To Gala, το διεθνές lifestyle περιοδικό

timesadmin

Παγώνη: Πότε εμβολιαζόμαστε – Ποιους αφορούν τα νέα ενισχυμένα εμβόλια της γρίπης και πότε απαιτείται συνταγογράφηση

timesadmin

Γερμανία: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων – Τι προσφέρεται στους Έλληνες ενδιαφερόμενους

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα διωχθεί ο 41χρονος που εμβόλισε τη μηχανή της πρώην συζύγου του

timesadmin

Ανακοίνωση της εταιρείας B2B Gaming Services (Malta LTD / Betshop.gr

timesadmin