Σπίρτζης:-Φαλτσάρει-λίγο-ο-Κασσελάκης-–-Ο-ΣΥΡΙΖΑ-δεν-πρόκειται-να-γίνει-Καραμανλικός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Φαλτσάρει λίγο ο Κασσελάκης – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει Καραμανλικός

Για το ενδεχόμενο διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε από την συχνότητα του OPEN, ο πρώην Υπουργός του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης, κληθείς ακόμη να σχολιάσει και τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα «ξεσκίσει» όποιον βάλλει κατά των γιατρών του ΕΣΥ.

«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν το λέω σημειακά, είναι γενική αρχή αυτή» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας στα στελέχη που προεξοφλούν τη διαγραφή του πως «εντάξει, εγώ τώρα δεν θα ασχοληθώ με τον κύριο Οικονόμου και τον κύριο Αντώναρο. Θα σας πω, όμως, με τι θα ασχοληθώ. Όταν ειπώνονται τέτοια πράγματα, νομίζω ότι ο Πρόεδρος μας που έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφορετικότητας, δικαιωμάτων κτλ… προφανώς θα πρέπει ανθρώπους που είναι κοντά του να πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες, για να μπορούν να ανεχθούνε ή να τους μάθει να ανέχονται σε δημοκρατικά κόμματα, τη διαφορετική άποψη». «Καλό θα ήταν, λοιπόν, να λειτουργήσουνε τα όργανα ένα και δεύτερον καλό θα ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος ή η Γραμματέας της ΚΕ ή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, όταν διατυπώνονται» τέτοιες απόψεις, ισχυρίστηκε ο πρώην Υπουργός.

«Αυτό ξέρετε, το λέγανε ξανά αν θυμάστε, το λέγανε όταν παραιτήθηκα από την Πολιτική Γραμματεία, γιατί δεν συμφωνούσα με μία θέση, κάνοντας λόγο για μια «απολιτική διαδικασία, ενώ «μπορούν να λένε ό,τι θέλουνε. Το θέμα είναι ότι τα κόμματα είναι συντεταγμένα, έχουνε όργανα, έχουν διαδικασίες και έχουν και πολιτική λειτουργία», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Για τη ροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς μια ακροδεξιά ρητορική, «όχι βέβαια, αυτό έλειπε» αποφάνθηκε, εκτιμώντας, ωστόσο, πως «νομίζω ότι αυτά που ιδιωτικά μπορούν να λένε δύο άνθρωποι μεταξύ τους δεν είναι αντικείμενο για πολιτική συζήτηση».

Μαρκόπουλος, Σπίρτζης και Βλάχος για εθνικά θέματα και οικονομία | Ethnos

Ως προς τη δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τα «παγωτά που σκοτώνουν», ο πρώην Υπουργός εκτίμησε ότι «νομίζω ότι αν τον συμβούλεψε ο κύριος Άρης Σπηλιωτόπουλος τον Πρόεδρο μας να έχει μια τέτοια επικοινωνιακή τακτική, στο πρώτο εγχείρημα απέτυχε», ενώ σε ερώτηση για την «μεταγραφή» του πρώην «γαλάζιου» Υπουργού, καλή ή κακή μεταγραφή νομίζω ότι οι άνθρωποι που επαγγελματικά συνεργάζονται με τον Πρόεδρο ενός κόμματος, δεν μπαίνουν σε θέμα μεταγραφής, παρατήρησε.

Πάντως, ο κ. Σπίρτζης διεμήνυσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει καραμανλικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένο πολιτικό εύρος, ιδεολογικό εύρος. Επομένως, το λέει το καταστατικό του είναι από το δημοκρατικό Κέντρο, την σοσιαλιστική Αριστερά, την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, ΤΗΝ οικολογία, την ευρωπαϊκή Αριστερά, τη ριζοσπαστική Αριστερά», απαντώντας πως ο κ. Κασσελάκης «οφείλει» να το σέβεται, αν και «εντάξει, υπάρχουν πολλές στιγμές και τότε διαφοροποιούνται πιθανά κάποια στελέχη που φαλτσάρει λίγο» ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Στον τελικό της Eurovision το Σάββατο το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι – Οι καλύτερες στιγμές στον β’ ημιτελικό

Ενέδρα θανάτου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το φονικό στον Βύρωνα – Γνώριμος των Αρχών το θύμα

«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο έχω πεθάνει» – Ραγίζει καρδιές 31χρονη γιατρός TikToker που έφυγε από καρκίνο

Related posts

Κασσελάκης: Εάν δεν έχουμε κράτος δικαίου, κοινωνικό κράτος και ανοιχτές ρυθμισμένες αγορές δεν πάμε πουθενά

James Rollner

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη: Ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος

James Rollner

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδικάζει τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή τον γάμο των ομοφύλων: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

James Rollner

Τι απαντά ο Τριαντόπουλος για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Δεν έδωσα καμία εντολή – Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του συντονιστικού

timesadmin

Νέο σύστημα συλλογής στατιστικών από τα δικαστήρια θα εφαρμόσει το υπουργείο Δικαιοσύνης

timesadmin

Σπαρτιάτες: Παραμένουν στη Βουλή έως την εκδίκαση της υπόθεσης για εξαπάτηση των εκλογέων

timesadmin