Σπίρτζης-για-Κασσελάκη:-Υπάρχουν-στιγμές-που-φαλτσάρει-λίγο-–-Ο-ΣΥΡΙΖΑ-δεν-πρόκειται-να-γίνει-καραμανλικός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης για Κασσελάκη: Υπάρχουν στιγμές που φαλτσάρει λίγο – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει καραμανλικός

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι «θα ξεσκίσει» όποιον βάλλει κατά των γιατρών του ΕΣΥ κλήθηκε να σχολιάσει ο Χρήστος Σπίρτζης ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για «το ενδεχόμενο διαγραφής» του.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «έχω πει πάρα πολλές φορές ότι όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν το λέω σημειακά, είναι γενική αρχή αυτή».

Απαντώντας στα στελέχη που προεξοφλούν τη διαγραφή του είπε πως «εντάξει, εγώ τώρα δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Οικονόμου και τον κ. Αντώναρο. Θα σας πω, όμως, με τι θα ασχοληθώ. Όταν λέγονται τέτοια πράγματα, νομίζω ότι ο πρόεδρος μας που έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφορετικότητας, δικαιωμάτων κτλ… προφανώς θα πρέπει ανθρώπους που είναι κοντά του να πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες, για να μπορούν να ανεχθούν ή να τους μάθει να ανέχονται σε δημοκρατικά κόμματα, τη διαφορετική άποψη».

«Καλό θα ήταν, λοιπόν, να λειτουργήσουν τα όργανα ένα και δεύτερον καλό θα ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος ή η Γραμματέας της ΚΕ ή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, όταν διατυπώνονται τέτοιες απόψεις», ισχυρίστηκε ο πρώην Υπουργός.

«Αυτό ξέρετε, το έλεγαν ξανά αν θυμάστε, το έλεγαν όταν παραιτήθηκα από την Πολιτική Γραμματεία, γιατί δεν συμφωνούσα με μία θέση, κάνοντας λόγο για μια «απολιτική διαδικασία, ενώ «μπορούν να λένε ό, τι θέλουν. Το θέμα είναι ότι τα κόμματα είναι συντεταγμένα, έχουνε όργανα, έχουν διαδικασίες και έχουν και πολιτική λειτουργία», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης.

Για το εάν ο  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρέπει προς μια ακροδεξιά ρητορική, ο κ. Σπίρτζης απάντησε «Όχι βέβαια, αυτό έλειπε» εκτιμώντας, ωστόσο, πως «νομίζω ότι αυτά που ιδιωτικά μπορούν να λένε δύο άνθρωποι μεταξύ τους δεν είναι αντικείμενο για πολιτική συζήτηση».

Ως προς τη δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τα «παγωτά που σκοτώνουν», ο πρώην Υπουργός εκτίμησε ότι «νομίζω ότι αν τον συμβούλεψε ο κύριος Άρης Σπηλιωτόπουλος τον Πρόεδρο μας να έχει μια τέτοια επικοινωνιακή τακτική, στο πρώτο εγχείρημα απέτυχε», ενώ σε ερώτηση για τη «μεταγραφή» του πρώην «γαλάζιου» Υπουργού, αν είναι καλή ή κακή μεταγραφή, παρατήρησε: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι που επαγγελματικά συνεργάζονται με τον Πρόεδρο ενός κόμματος, δεν μπαίνουν σε θέμα μεταγραφής».

Πάντως, ο κ. Σπίρτζης διεμήνυσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει καραμανλικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένο πολιτικό εύρος, ιδεολογικό εύρος. Επομένως, το λέει το καταστατικό του είναι από το δημοκρατικό Κέντρο, την σοσιαλιστική Αριστερά, την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την οικολογία, την ευρωπαϊκή Αριστερά, τη ριζοσπαστική Αριστερά», απαντώντας πως ο κ. Κασσελάκης «οφείλει» να το σέβεται, αν και «εντάξει, υπάρχουν πολλές στιγμές και τότε διαφοροποιούνται πιθανά κάποια στελέχη, που φαλτσάρει λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», όπως είπε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Related posts

Λίνα Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Ευτελίζουν τα Γλυπτά και τις οικουμενικές αξίες που εκπέμπουν

timesadmin

Γεραπετρίτης: Στο στάδιο της άσκησης πειθαρχικών διώξεων η υπόθεση με τις άδειες εξαγωγών του Predator

timesadmin

Μάνφρεντ Βέμπερ σε Μητσοτάκη: «Κυριάκο, η Ελλάδα πέτυχε ένα αληθινό οικονομικό θαύμα υπό την ηγεσία σου»

timesadmin

Ομόφυλα ζευγάρια – ΠΑΣΟΚ: Πιο κοντά στην αποχή παρά στο «όχι» όσοι είχαν ενστάσεις στην ΚΟ

timesadmin

Με τον Σταϊκούρα μίλησε ο Σαλβίνι – Στο επίκεντρο το δυστύχημα στα Τέμπη και το μετρό της Θεσσαλονίκης

timesadmin

Παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου: Οι αλλαγές που έρχονται στο Μαξίμου – Τα σενάρια για τους αντικαταστάτες

James Rollner