Σουηδία:-Η-πρεσβεία-των-ΗΠΑ-προειδοποιεί-τους-Αμερικανούς-πολίτες-για-πιθανές-επιθέσεις-αντιποίνων-για-το-κάψιμο-του-Κορανίου
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων για το κάψιμο του Κορανίου

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σουηδία προειδοποίησε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων με αφορμή το κάψιμο του Κορανίου από ακροδεξιό πολιτικό.

“Συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους όπου συχνάζει μεγάλος αριθμός ανθρώπων” αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Κυριακή στον ιστότοπο της πρεσβείας, προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις από αδιευκρίνιστους δράστες, σε αντίποινα για το κάψιμο του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.

“Ενδέχεται να στοχοποιηθούν χώροι συγκέντρωσης, όπως τόποι λατρείας” αναφέρει η ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν επίσης όταν βρίσκονται κοντά σε διπλωματικές αποστολές, να αποφεύγουν τα πλήθη και να κρατούν χαμηλό προφίλ.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επικαιροποιήσει την ταξιδιωτική οδηγία τους για τη Σουηδία, στην οποία σήμερα προτρέπονται οι Αμερικανοί πολίτες να λαμβάνουν τις “συνήθεις” προφυλάξεις στη χώρα αυτήν.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Σουηδίας ήταν ενήμερη για την προειδοποίηση των ΗΠΑ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Άνταμ Σαμάρα, όμως παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στις αμερικανικές αρχές. Η εκτίμηση της υπηρεσίας σήμερα είναι ότι η απειλή επιθέσεων παραμένει “υψηλή”, στο επίπεδο 3 της πεντάβαθμης κλίμακας, πρόσθεσε.

Πηγή: Α-

Related posts

Ο Έλον Μασκ κατηγορεί την Επ. Κεφαλαιαγοράς ότι επιχειρεί να τον φιμώσει

timesadmin

Γερμανία: Πάνω από 8.000 εργατικά συμβούλια επιχειρήσεων ζητούν ελαφρύνσεις για τους εργαζόμενους

timesadmin

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν αποκλείει την επιβολή και άλλων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

timesadmin

Η Βρετανία εκφράζει επιφυλάξεις για τις ρωσικές υποσχέσεις περί κατάπαυσης του πυρός

timesadmin

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας αρνείται να σχολιάσει την κατάσταση στην Credit Suisse

timesadmin

Την αποπομπή της Ρωσίας από τη G20 ζήτησε ο σύμβουλος του Ζελένσκι

timesadmin