Σολτς:-“Κακό”-το-εκλογικό-αποτέλεσμα-και-για-τα-τρία-κόμματα-του-κυβερνητικού-συνασπισμού
ΚΟΣΜΟΣ

Σολτς: “Κακό” το εκλογικό αποτέλεσμα και για τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συνέβη τίποτα, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς του εταίρους, μετά το δυσμενές αποτέλεσμα για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. Προανήγγειλε επίσης απόφαση εντός Ιουνίου σχετικά με την στήριξη ή όχι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την παραμονή της στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Το σημείο αναφοράς της δουλειάς μας θα πρέπει τώρα να είναι η βελτίωση του κλίματος μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές”, δήλωσε ο κ. Σολτς και παραδέχθηκε ότι “το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κακό και για τα τρία κυβερνητικά κόμματα”. Ο καγκελάριος εστίασε ιδιαίτερα στις ψήφους υπέρ ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων, τόσο στην Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες. “Πρέπει να ανησυχούμε για αυτό. Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε και καθήκον μας είναι να προσπαθούμε πάντα να το περιορίζουμε”. Υπάρχει όμως στην Ευρώπη, συνέχισε, “σαφής πλειοψηφία για τα κόμματα που είναι σταθερά προσηλωμένα στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία, ο Όλαφ Σολτς απέφυγε να απαντήσει, εξήγησε πάντως ότι “αυτές οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτόν τον μήνα – αποφασίζουμε επομένως γρήγορα” και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένει κανείς πολύ.

Related posts

Γαλλία: Το πολεμικό ναυτικό συνοδεύει γαλλικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, λέει ναυτικός διοικητής

timesadmin

Κολομβία: Ο στρατός απελευθέρωσε δυο καναδούς τουρίστες που κρατούνταν όμηροι

timesadmin

Απορρίφθηκε το αίτημα του Φρ. Μπελέρη για ειδική άδεια ορκωμοσίας

timesadmin

Ζ.Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στην Κερμάν του Ιράν

timesadmin

Νέες επιχειρήσεις του Ισραήλ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας

James Rollner

ΗΠΑ: Βουτιά για τις ενάρξεις κατοικιών τον Ιανουάριο

timesadmin