Σκυλακάκης:-Μικρότερη-η-ανάπτυξη-για-το-2022-αλλά-όχι-ύφεση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Μικρότερη η ανάπτυξη για το 2022 αλλά όχι ύφεση

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας προκαλεί η παρατεταμένη κρίση λόγω πανδημίας και ρωσοουκρανικού πολέμου, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

«Δεν θα έχουμε ύφεση, θα έχουμε ανάπτυξη, μικρότερη όμως από τις αρχικές εκτιμήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει με στοχευμένα μέτρα επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο μέτρο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, ανέφερε πως «οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εξαπλασιαστεί σε σχέση με το 2019 ενώ σημαντικές αυξήσεις παρουσιάζουν οι τιμές πετρελαίου και σιτηρών. Αυτά προστίθενται στις αυξήσεις τιμών λόγω πανδημίας. Δεν παράγουμε καθόλου φυσικό αέριο και σχεδόν καθόλου πετρέλαιο ενώ έχουμε μικρή παραγωγή στα σιτηρά. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα γίνεται φτωχότερη. Παθαίνουμε μια ζημία και αυτή θα έχει επίπτωση στο ΑΕΠ που θα εξαρτηθεί από την διάρκεια πολέμου. Θα έχει επίπτωση και στα φορολογικά έσοδα».

«Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, μπορεί το κράτος σε κάποιο βαθμό να βοηθήσει. Όχι όμως σε βαθμό που θα θέσει σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα» είπε σε άλλο σημείο για να επαναλάβει πως ειδικά για την ενεργειακή κρίση το κράτος διέθεσε πάνω από 3,5 δισ. ευρώ για την απορρόφηση μέρους των αυξήσεων.

«Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε. Αλλά η βοήθειά μας θα είναι πεπερασμένη με δεδομένα ότι, ο πόλεμος κάνει όλη την Ευρώπη φτωχότερη και ότι δεν υπάρχει ορατότητα του πότε θα τελειώσει ο πόλεμος»

Ειδήσεις σήμερα:

Στοπ στην προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ θέλει να βάλει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

Η Ρωσία θα περιορίσει τις βίζες για τους πολίτες των «μη φιλικών χωρών», λέει ο Λαβρόφ

Related posts

Θεοδωρικάκος: «Δίνουμε προτεραιότητα στο διασυνοριακό έγκλημα, υποχρέωσή μας η ασφάλεια των πολιτών»

timesadmin

Κίνημα Αλλαγής: Ως την Τετάρτη το βράδυ οι αποφάσεις του Γιώργου – Του ρίχνουν το γάντι οι άλλοι υποψήφιοι

timesadmin

Ελληνοτουρκικά: «Εκρηκτικό» το κλίμα με απόφαση κογκρέσου για F-16 και διάβημα της Λιβύης

timesadmin

Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα είναι το νέο «πρόσωπο» της Ελλάδας στο εξωτερικό

timesadmin

Το ταξίδι Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία

timesadmin

Μητσοτάκης: Στην Κοζάνη για την κηδεία του ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου

timesadmin