ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Άμεσες παρεμβάσεις για την ενεργή διαχείριση των δασών

Με άμεσες παρεμβάσεις, σημαντικούς πόρους, καινοτομίες, μεταρρυθμίσεις και ομαδική δουλειά, θα επιτευχθεί η ενεργή διαχείριση των δασών, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά το χαιρετισμό του, που απηύθυνε διαδικτυακά, σε ημερίδα για τα Δασικά Οικοσυστήματα, η οποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη, 13 Ιουλίου, στην Πάτρα.

Η ημερίδα για τα Δασικά Οικοσυστήματα «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις – Διασφαλίζοντας το αύριο» διοργανώθηκε από την γενική γραμματεία Δασών, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την επιτελική αρχή ΕΣΠΑ του υπουργείου.

Όπως ανέφερε στην παρέμβασή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης: «Θα προσπαθήσουμε, στις παρεμβάσεις που θα κάνουμε να κινηθούμε με μεγάλη ταχύτητα. Θα αφιερώσουμε σημαντικούς πόρους σε αυτή την ενεργή διαχείριση των δασών. Θα σκεφτούμε μαζί καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις και σε τεχνικό και σε θεσμικό επίπεδο. Θα εμπιστευτούμε τους ανθρώπους».

«Μόνο με εμπιστοσύνη και με ομαδική δουλειά επιτυγχάνουμε αποτέλεσμα. Και θα ξέρουμε κάτι, το οποίο είναι λίγο γλυκόπικρο. Αν πετύχουμε, θα έχουμε αποτρέψει μία καταστροφή, την έκταση της οποίας μία μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας, ενδεχομένως, δεν μπορεί να πιστέψει, ότι θα μπορούσε να γίνει. Θα έχουμε επιτελέσει ένα καθήκον, η αξία του οποίου πολύ δύσκολα θα αναγνωριστεί ως επιτυχία. Αντιθέτως, αν αποτύχουμε, θα το ξέρουμε και εμείς και όλοι πάρα πολύ καλά. Η ουσία είναι ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι: «Το Anti-Nero προήλθε από μία πρωτοβουλία και δική μου και διαπραγματεύτηκα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να είναι διαθέσιμοι οι πόροι του Anti-Nero Ι και Anti-Nero ΙI, άμεσα, και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε όλα τα έργα, που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι και τώρα είναι σε εξέλιξη».

Ειδήσεις σήμερα:





Δείτε βίντεο: Η στιγμή που δολοφονείται ο 50χρονος στη Θεσσαλονίκη μετά από καβγά





Νεκρός 50χρονος που πυροβολήθηκε μετά από διένεξη στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη





Οι ακτοπλόοι άρχισαν τις… εκπτώσεις – Η Seajets 12,5-15% και οι άλλες 20% μια ημέρα την εβδομάδα!

Related posts

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

timesadmin

Δένδιας: Tα ελικόπτερα MH-60 Romeo δίνουν νέες δυνατότητες στο Πολεμικό Ναυτικό

timesadmin

Κασσελάκης: Θα ήθελα και ο σύγχρονος πολιτισμός και η κληρονομιά μας να είναι δυο ισότιμα μέρη στη συζήτηση για τον πολιτισμό

timesadmin

Βελόπουλος: Στα Τέμπη η κυβέρνηση διάλεξε την ατίμωση και τη συγκάλυψη

protothema.gr

Μαρινάκης για οικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι MONOPOLY

protothema.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να απαντήσει αν πρόκειται να στείλει μαχητικά F16 στην Ουκρανία

protothema.gr