Σκευωρία-novartis:-Απολογούνται-σήμερα-στον-Άρειο-Πάγο-οι-εκδότες-Βαξεβάνης-και-Φιλιππάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Σκευωρία Novartis: Απολογούνται σήμερα στον Άρειο Πάγο οι εκδότες Βαξεβάνης και Φιλιππάκης

Δύο εκ των κατηγορουμένων για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis απολογούνται σήμερα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της Novartis είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Φιλιππάκης – Βαξεβάνης

Σήμερα, αναμένεται να προσέλθουν στην Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Όπως είναι αναμενόμενο τόσο ο κ. Φιλιππάκης όσο και ο κ. Βαξεβάνης, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να προετοιμάσουν την απολογία τους προκειμένου να αντικρούσουν τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο κ. Φιλιππάκης αντιμετωπίζει τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας) και της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Βαξεβάνη σχετίζονται με τη φερόμενη παρασκηνιακή ανάμειξή του στην σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και με δημοσιεύματα της εφημερίδας του, προκειμένου να ενοχοποιηθούν, χωρίς στοιχεία, πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία τα περισσότερα έχουν ήδη από τις δικαστικές αρχές απαλλαγεί.

«Φιέστα» ΣΥΡΙΖΑ έξω από τον Άρειο Πάγο

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από τον Άρειο Πάγο, οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ορισμένοι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να εκδηλώσουν την διαμαρτυρία τους για την δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Novartis, καθώς θεωρούν ότι η παραπομπή της υπόθεσης στο Υπουργοδικείο είναι αφενός μια πολιτική κατασκευή της ΝΔ και αφετέρου στρέφεται κατά της ανεξαρτησίας του Τύπου, αφού κατηγορούμενοι είναι εκδότης και δημοσιογράφοι.

Υπενθυμίζεται, ότι εμπλεκόμενοι στην επίμαχη υπόθεση στους οποίους έχουν σταλεί κλήσεις σε απολογία ως κατηγορούμενους είναι και οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου. Η τελευταία, έχει ήδη λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί περί τα τέλη μήνα, ενώ έχει καταθέσει προσφυγή, ζητώντας την ακύρωση της κλήσης της σε απολογία.

Related posts

«Η αρραβωνιαστικιά του τον βρήκε τραυματισμένο μετά τη ληστεία και λέει ότι ο γιος μου τη σκηνοθέτησε» λέει ο πατέρας του γαμπρού

timesadmin

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πάνω από 30 άτομα στην επιχείρηση μεταφοράς των τριών ορειβατών – Τι έφταιξε και σκοτώθηκαν

timesadmin

Χαρίζει ζωή σε 5 συνανθρώπους μας με τον θάνατο του 16χρονος από το Μεσολόγγι

timesadmin

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ο Λέων επανέρχεται για την ασφυξία – Τι έγραψε στο Facebook

timesadmin

Καιρός: Ήλιος με «δόντια» σε όλη τη χώρα, βροχές ξανά αύριο στα δυτικά

timesadmin

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αν ήταν ένοχη, θα εξαφάνιζε το πανάκι της Ίριδας» λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

timesadmin