ΣΙΝΕΜΑ

Σινεμά: Η κόρη του βασιλιά του βάλτου, (Τhe Marsh King’s Daughter)

Μια γυναίκα με κρυφό παρελθόν θα επιστρέψει στο δάσος που μεγάλωσε για να αντιμετωπίσει τον πιο επικίνδυνο άντρα της ζωής της, τον πατέρα της.

Οι θριλερίζουσες αφηγήσεις σε βαλτώδεις τοποθεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται να έχουν την τιμητική τους στην εμπορική λογοτεχνία και, σε δεύτερο χρόνο, στο σινεμά μέσω των σχετικών κινηματογραφικών διασκευών. Η Κόρη του Βασιλιά του Βάλτου βαδίζει στον δρόμο ή μάλλον στο ελώδες μονοπάτι που χάραξαν οι Καραβίδες, έχοντας ως πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που μεγάλωσε σε τέτοια περιοχή και έρχεται αντιμέτωπη με άντρα που δεν θέλει το καλό της. Στον παρθένο θεατή η ανατροπή του ειδυλλιακού αρχικού σκηνικού και μιας στενής, φαινομενικά τρυφερής σχέσης πατέρα και κόρης θα προκαλούσε έκπληξη μεγάλη, την οποία έχει καταστρέψει παντελώς το προωθητικό υλικό της ταινίας – γι’ αυτό μας επιτρέπεται να την αναφέρουμε κι εμείς ανοιχτά.

Καμία έκπληξη δεν επιφυλάσσει η συνέχεια της ταινίας, όμως, που επιστρατεύει μια χιλιοφορεμένη ίντριγκα και καταφεύγει στην εύκολη λύση της μονομαχίας αντί να εστιάσει στην πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της ιστορίας– ο χειρότερος εχθρός μερικών μπορεί να είναι το πιο αγαπημένο πρόσωπο άλλων. Ο Νιλ Μπέρτζερ κατάφερε να μας μαγέψει στην περίπτωση του Μάγου Αϊζενχάιμ, μα εδώ σκηνοθετεί επαγγελματικά και απρόσωπα, η Ντέιζι Ρίντλεϊ επιδεικνύει πρωταγωνιστικό χάρισμα σε έναν κινηματογραφικό… γαλαξία εκτός Πολέμου των Άστρων, ενώ ο Μπεν Μέντελσον ενσαρκώνει πιο μετρημένα απ’ όσο θα περίμενες έναν χαρακτήρα που μπορεί να παίξει και στον ύπνο του. 

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

NAPOLEON

Ναπολέων

Napoleon

Βιογραφική 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ

Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φοίνιξ, Βανέσα Κίρμπι, Λουντιβίν Σανιέ

Tο ανελέητο ταξίδι του Ναπολέοντα στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, την Ιωσηφίνα. 

SMOKE SAUNA

Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας

Smoke Sauna Sisterhood

Ντοκιμαντέρ 2023 (ΕΓΧΡ.)

Στο σκοτάδι της σάουνας, γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και προσωπικοτήτων, μοιράζονται τις πιο προσωπικές εμπειρίες και τα πιο κρυφά μυστικά τους. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και συντροφικότητας, οι γυναίκες γελούν, δακρύζουν, απελευθερώνονται και, εξαγνίζοντας τις ψυχές τους, ξαναβρίσκουν τη δύναμη τους. 

NICOLAS
good mother

Μια Μητέρα Εκδικείται

The Good Mother

Μυστηρίου 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Μάιλς Τζόρις-Πέιραφιτ

Πρωταγωνιστούν: Χίλαρι Σουόνκ, Ολίβια Κουκ, Τζακ Ρέινορ

Mια δημοσιογράφος μετά τη δολοφονία του γιου της σχηματίζει μια απίθανη συμμαχία με την έγκυο κοπέλα του για να εντοπίσει τους υπεύθυνους για τον θάνατό του. Μαζί, αντιμετωπίζουν έναν κόσμο ναρκωτικών και διαφθοράς. 

royal hotel

The Royal Hotel

Θρίλερ 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Κίτι Γκριν

Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Γκάρνερ, Τζέσικα Χένγουικ, Χιούγκο Γουίβινγκ

Οι κολλητές φίλες Χάνα και Λιβ που ταξιδεύουν στην Αυστραλία και πιάνουν μία προσωρινή δουλειά στο μπαρ του ξενοδοχείου «The Royal Hotel» σε μια απομονωμένη πόλη. Όταν όμως τα αστεία και η συμπεριφορά των θαμώνων ξεπεράσουν τα όρια, οι δύο κοπέλες θα βρεθούν εγκλωβισμένες σε μια ανησυχητική κατάσταση που ξεφεύγει όλο και περισσότερο από τον έλεγχό τους. 

All Fun and Games

Παιχνίδια Θανάτου

All Fun and Games

Τρόμου 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Έρεν Τσελέμπογλου, Άρι Κόστα

Πρωταγωνιστούν: Έιζα Μπάτερφιλντ, Ναταλία Ντάγιερ, Λόρερλ Μάρσντεν

Ένα φαινομενικά αθώο και χαλαρό παιχνίδι μεταξύ εφήβων έχει ως αποτέλεσμα τον δαιμονισμό ενός εξ’ αυτών, του Μάρκους. Για να τον σώσουν, τα αδέρφια και οι φίλοι του καλούνται να παίξουν σε μια σειρά δαιμονικών παιχνιδιών, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο, αφού η ήττα συνεπάγεται τον θάνατο των χαμένων.  

all the beauty

Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία

All the Beauty and the Bloodshed

Ντοκιμαντέρ 2022 (ΕΓΧΡ.)

H ταραχώδης ζωή και το έργο της κορυφαίας φωτογράφου Ναν Γκόλντιν και ο επίμονος αγώνας της να ξεσκεπάσει την δυναστεία μεγιστάνων φαρμακοβιομηχάνων που κρυβόταν πίσω από τη θανατηφόρα επιδημία οπιοειδών OxyContin η οποία στοίχισε τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους. 

MAY DECEMBER

May December

Δραματική 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς

Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Νάταλι Πόρτμαν, Τσαρλς Μέλτον

Είκοσι χρόνια μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το ρομάντζο της τότε 36χρονης Γκρέισι και του 13χρονου Τζος, το ζευγάρι ζει μια φαινομενικά ειδυλλιακή προαστιακή ζωή. Η οικογενειακή τους γαλήνη θα διαταραχθεί απότομα από την έλευση της Ελίζαμπεθ, μιας δημοφιλούς ηθοποιού που θέλει να κάνει έρευνα για τον επερχόμενο ρόλο της ως Γκρέισι. 

marvel

The Marvels

Δράσης 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Νία Ντα Κόστα

Πρωταγωνιστούν: Μπρι Λάρσον, Ζόι Άστον, Σάμιουελ Τζάκσον

Όταν τα καθήκοντα της Kάπτεν Μάρβελ οδηγούν σε μία ανωμαλία στο πολυσύμπαν, οι δυνάμεις της μπερδεύονται με εκείνες της μεγαλύτερης θαυμάστριας της, γνωστής κι ως Ms. Marvel, αλλά και της ανιψιάς της, Κάπτεν Μόνικα Ραμπό. Οι τρεις τους θα μάθουν να δουλεύουν μαζί, σε αρμονία, με στόχο τη σωτηρία του σύμπαντος. 

Related posts

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Φωνή Αιγαίου” την Παρασκευή 31/5 στη Σαντορίνη

protothema.gr

Έρχεται το 9ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Έδεσσας στο θερινό σινεμά “Καταρράκτες”

protothema.gr

Ο Λούκα Γκουαντανίνο για το πώς Οι Αντίπαλοι ήταν το πιο εύκολο “ναι” της καριέρας του

protothema.gr

5 λόγοι για να ανακαλύψετε το σινεμά του Νίκου Παπατάκη

timesadmin

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα αγαπημένα βιβλία του Μπαράκ Ομπάμα

timesadmin

Οι ταινίες της εβδομάδας (23/11-29/11): O πολυαναμενόμενος «Ναπολέων» του Ρίντλεϊ Σκοτ και το γαλλικό δράμα «Με τα Μάτια της Νταλβά»

timesadmin