Σημάδια-στασιμότητας-για-τη-βρετανική-οικονομία
ΚΟΣΜΟΣ

Σημάδια στασιμότητας για τη βρετανική οικονομία

Η βρετανική οικονομία δείχνει σημάδια στασιμότητας καθώς ο υψηλός πληθωρισμός πλήττει τις νέες παραγγελίες και οι επιχειρήσεις αναφέρουν επίπεδο ανησυχίας που συνήθως σηματοδοτεί ύφεση, σύμφωνα με την έρευνα του ΡΜΙ.

Ειδικότερα, ο σύνθετος ΡΜΙ της S&P Global Purchasing Managers (επιχειρήσεις και μεταποίηση) παρέμεινε αμετάβλητος στις 53,1 μονάδες τον Ιούνιο, υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 52,6 μονάδες.

Ο δείκτης επίσης έδειξε ότι οι εταιρείες αυξάνουν τους μισθούς και μετακυλίουν υψηλότερο κόστος για τους πελάτες, στοιχείο που προκαλεί ανησυχία στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο ΡΜΙ για τις νέες παραγγελίες ουσιαστικά έμεινε στάσιμος καθώς μειώθηκε στις 50,8 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

Οι εργοστασιακές παραγγελίες επίσης μειώθηκαν κάτω από το όριο των 50 μονάδων, στις 49,6 μονάδες.

“Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει τώρα υποχωρήσει σε ένα επίπεδο το οποίο στο παρελθόν συνήθως σηματοδοτούσε μια άμεση ύφεση”, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence, Chris Williamson.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η οικονομία είναι πιθανό να εμφανίσει πτώση στην παραγωγή στο β΄ τρίμηνο, που θα μπορούσε να βαθύνει στο γ΄ τρίμηνο.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών του ΡΜΙ μειώθηκε κατά 4,6 μονάδες τον Ιούνιο, στη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από την αρχή της πανδημίας, με τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και μεταποίησης, να ανακοινώνουν τα χαμηλότερα επίπεδα επιχειρηματικές αισιοδοξίας από τον Μάιο του 2020.

Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί για ενδείξεις ότι η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού σε υψηλό 40 ετών τον Μάιο, θα μπορούσε να αποτελέσει μόνιμο πρόβλημα για τη βρετανική οικονομία.

Related posts

Φόβος για τον ενεργειακό εθνικισμό-Οι Βρυξέλλες προτρέπουν για κοινές αγορές φυσικού αερίου

timesadmin

Γαλλία: “Παράδοση” ο νικητής του πρώτου γύρου στις εκλογές να κερδίζει και στον δεύτερο

timesadmin

Ευρωπαϊκή Ένωση: Μειώθηκαν οι ταξινομήσεις οχημάτων τον Νοέμβριο

timesadmin

Gazprom: Αυξημένες το Σάββατο οι ροές αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

timesadmin

Ονδούρα: Στις ΗΠΑ μεταφέρεται ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

timesadmin

Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν λέει ότι δε σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες εξαγορές τραπεζών

timesadmin