Σε-συζητήσεις-με-την-Ιταλία-για-αποθήκευση-φυσικού-αερίου-η-Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε συζητήσεις με την Ιταλία για αποθήκευση φυσικού αερίου η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι σε συζητήσεις με την Ιταλία για να δει αν μπορεί να αποθηκεύσει αέριο στη γειτονική της χώρα στο πλαίσιο των προσπαθειών να διασφαλίσει προμήθειες αν υπάρξει διακοπή της ρωσικής ροής, δήλωσε ο επικεφαλής της ΡΑΕ όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Ε.Ε. συμφώνησε τον προηγούμενο μήνα μα γεμίσει τους αποθηκευτικούς χώρους ενόψει του χειμώνα προκειμένου να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τις προμήθειες. Η Ελλάδα δεν διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για το φυσικό αέριο και θα χρειαστεί να αποθηκεύσει αρκετό αέριο σε άλλες χώρες για να καλύψει το 15% της ετήσιας χρήσης, που έφτασε τα 7 δισ. κυβικά μέτρα το περασμένο έτος, αναφέρει το πρακτορείο. 

“Εξετάζουμε τι ποσότητες μπορούν να αποθηκευτούν και τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τεχνοκό επίπεδο”, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας μιλώντας σε δημοσιογράφους.  

Η Αθήνα είναι κοντά στο να οριστικοποιήσει την πρόταση της πριν να την παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε ο Δαγούμας. 

Το πρακτορείο αναφέρεται εξάλλου στο σχέδιο της Ελλάδας  να προσθέσει μια πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, ενισχύοντας την αποθηκευτική της ικανότητα κατά 130.000 κυβικά μέτρα.

Related posts

Εργάνη: Αύξηση της απασχόλησης κατά 5,5% το 2021 παρά την πανδημία

timesadmin

Άνοδο παραγωγής κατέγραψε το 2021 η ελληνική ασφαλιστική αγορά

timesadmin

Αδ. Γεωργιάδης: Σημαντική αύξηση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και το 2022

timesadmin

Επίδομα βενζίνης: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις με βάση τον ΑΦΜ

timesadmin

Πίστωση 850.400 ευρώ σε 4.252 δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε υπηρεσίες ταξί

timesadmin

Β. Κικίλιας: Νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ύψους 30 εκατ. ευρώ

timesadmin