Σε-ανοδική-τροχία-συνέχισε-το-α’-τρίμηνο-του-2024-το-μισθολογικό-κόστος-–-Οι-κλάδοι-με-τις-μεγαλύτερες-αυξήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ανοδική τροχία συνέχισε το α’ τρίμηνο του 2024 το μισθολογικό κόστος – Οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες αυξήσεις

Σε ανοδική τροχία συνέχισε το α’ τρίμηνο του 2024 το μισθολογικό κόστος με φόντο τις μισθολογικές προσαρμογές μετά το ράλι του πληθωρισμού τους προηγούμενους μήνες που έπληξε τα εισοδήματα των εργαζόμενων.

Ειδικότερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή: 

▪ Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Α΄ τριμήνου 2024, χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Α΄ τριμήνου 2023, παρουσιάζει αύξηση κατά 7,5% έναντι αύξησης 6,1% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 προς το 2022.

▪ Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Α΄ τριμήνου 2024, με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Α΄ τριμήνου 2023, παρουσιάζει αύξηση κατά 6,8% έναντι αύξησης 7,3% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 προς το 2022.

▪ Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Α΄ τριμήνου 2024, με διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών αλλά χωρίς εποχική διόρθωση, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Α΄ τριμήνου 2023, παρουσιάζει αύξηση κατά 7,9% έναντι αύξησης 6,4% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 προς το 2022.

Διαφορετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τους δείκτες απασχόλησης το α’ τρίμηνο δείχνει εξάλλου μεγάλη αύξηση στους δείκτες μισθών και ημερομισθίων, ιδιαίτερα σε τομείς όπως οι κατασκευές +24,6%, στις διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες +22,3% όπως και σε επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες +16,8%.

Related posts

Στο 9,2% υποχώρησε η ανεργία τον Δεκέμβριο

timesadmin

ΕΤΕ: Τα ελληνικά προϊόντα διευρύνουν το διεθνές αποτύπωμά τους, παρά την πίεση στις αγορές

timesadmin

Ιουλία Τσέτη: Ευθύνη όλων μας η ενεργός συμμετοχή, για έναν ΣΕΒ που θα κάνει την συμπερίληψη, πράξη

James Rollner

BEA για αύξηση κατώτατου: Ανάσα για τους εργαζόμενους, επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις

protothema.gr

Πάνω απο 110.000 επαγγελματίες φορολογήθηκαν ήδη με το τεκμαρτό εισόδημα

James Rollner

Alpha Bank: Οι προοπτικές της οικονομίας βελτιώνονται σημαντικά – Τι λέει για το ψηφιακό ευρώ

timesadmin