Σεμινάριο-στην-Αθήνα-σε-δικαστές-και-εισαγγελείς-για-την-κακοποίηση-των-ζώων
Uncategorized

Σεμινάριο στην Αθήνα σε δικαστές και εισαγγελείς για την κακοποίηση των ζώων

Η κακοποίηση των ζώων και η σύνδεση της με φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και εγκληματικών συμπεριφορών γενικότερα, είναι το θέμα του διήμερου σεμιναρίου προς δικαστές και εισαγγελείς, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 11 και 12 Μάϊου 2024.

Το σεμινάριο τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την συνδρομή του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αλλά και της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων.

Το διήμερο σεμινάριο οργανώνεται από την Zero Stray Pawject, με στόχο την ενημέρωση δικαστών και εισαγγελέων για θέματα κακοποιήσεων και ενδοοικογενειακής βίας και εγκληματικότητας γενικότερα με παράλληλη ανταλλαγή επιστημονικών θέσεων.

Αναλυτικότερα, ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό με εξειδικεύσεις στα θέματα αυτά, θα θίξουν θέματα για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων, τη σύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση παιδιών αλλά ακόμη και το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργανώτριας του σεμιναρίου Zero Stray Pawject η «δίωξή και η αντιμετώπιση φαινομένων κακοποίησης των ζώων μπορεί να προσφέρει με μια ασφαλέστερη κοινωνία για όλους», ενώ σημειώνεται, ότι «η Ελλάδα είναι από μία από τις ελάχιστες χώρες που κατέστησαν τον βασανισμό και την φόνευση ζώου ως κακούργημα».

Ειδικότερα, περισσότεροι από 13 ομιλητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα προβούν σε σχετικές τοποθετήσεις, ενώ στο σεμινάριο θα απευθύνουν σύντομες τοποθετήσεις η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, η εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και η αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα που έχει την εποπτεία για την εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων, ενώ τοποθετήσεις για κρίσιμα και ενδιαφέροντα θέματα θα έχουν επιστήμονες και ειδικοί.

Συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου και ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα:Μηνύματα συσπείρωσης και θετική ατζέντα ως τις ευρωκάλπες για τη ΝΔ – Συνέδριο «κομματικού πατριωτισμού»

Ερωτικό το κίνητρο πίσω από τα μαχαιρώματα στην Κέρκυρα – Βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής των μαθητώνΣτους 25 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος – Πού αναμένονται βροχές

Related posts

Άμφισσα: Βίντεο από τη φωτιά στο ΕΠΑΛ – Εξιτήριο από το νοσοκομείο για 8 από τους μαθητές

protothema.gr

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 53χρονου – Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας

protothema.gr

Αποφυλακίστηκαν και έκλεψαν φιάλες με βότκα από μίνι μάρκετ

protothema.gr

Θεσσαλονίκη: Με επιβάτες… σακιά άμμου βάρους 2,5 τόνων γίνονται οι δοκιμές στα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

protothema.gr

Δείξε μου την πινακίδα σου να σου πω από… που είσαι

protothema.gr

Αφρικανική σκόνη: Διαφωνία στους μετεωρολόγους για το εάν θα επανέλθει το φαινόμενο

protothema.gr