Σακελλαροπούλου:-Πρόκληση-για-την-ελληνική-ναυτιλία-η-αξιοποίηση-των-τεχνολογικών-εξελίξεων-και-η-καινοτομία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Πρόκληση για την ελληνική ναυτιλία η αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων και η καινοτομία

Στον δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία δραστηριοποιείται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη αποτελώντας σημαντικότατο μοχλό δύναμης, ανάπτυξης και προόδου για την εθνική οικονομία, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2024.

Απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλίας, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για «αρχιτέκτονες του ελληνικού θαύματος στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αυτόν κλάδο» και τόνισε ότι «συνεχίζοντας την παράδοση της ελληνικής ναυτοσύνης και αναπτύσσοντας ευρηματικές επιχειρηματικές στρατηγικές, καταστήσατε την ελληνόκτητη ναυτιλία ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής, την φέρατε στην πρώτη θέση του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου και δημιουργήσατε έναν μοναδικό σε δυναμισμό στόλο από ποντοπόρα πλοία, που δραστηριοποιείται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη».

Όπως είπε «εμφυσήσατε στη ναυτιλία τόση ορμή, συμβάλλατε με τόσο σφρίγος στην επιτάχυνσή της, ώστε δικαίως η εθνική μας οικονομία προσβλέπει στον κλάδο σας ως σημαντικότατο μοχλό δύναμης, ανάπτυξης και προόδου».

Αναφερόμενη στο σημερινό περιβάλλον ρευστότητας και γενικευμένης αβεβαιότητας, γεωπολιτικών προκλήσεων, περιβαλλοντικής κρίσης και πολέμων που επηρεάζουν, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό και τη λειτουργία ολόκληρης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, υποστήριξε ότι « η ναυτιλία μας καλείται να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις και να καινοτομήσει, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της και την ικανότητά της να εξυπηρετεί, ανεξάρτητα από τις δυσμενείς συνθήκες, τις ανάγκες της διεθνούς κοινότητας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «σε λίγες μέρες ξεκινούν τα Ποσειδώνια, στα οποία θα παρουσιαστούν οι νέες τεχνολογίες και θα συζητηθούν οι επιλογές εναλλακτικών καυσίμων, ώστε η ναυτιλία να απαλλαγεί από τον άνθρακα, σύμφωνα με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που απαιτούν την πράσινη μετάβαση όλων των βιομηχανιών. Στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, η ελληνική ναυτιλία αναμένεται να πρωτοστατήσει στον διάλογο για τους καλύτερους τρόπους ανταπόκρισης στις απαιτήσεις των καιρών και επίτευξης των στόχων βιωσιμότητας».

Τέλος, εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση της Πολιτείας για το έργο τους και επικαλούμενη τον παρότρυνση του Ξενοφώντα υπογράμμισε ότι «είναι ηθικά ευγενές και καλό και έντιμο να τιμώνται οι έμποροι και οι ναυτικοί, καθώς παρέχουν μέγιστη ωφέλεια στην πόλη». Κλείνοντας, ευχήθηκε με το ίδιο σθένος και την ίδια δημιουργικότητα, να συνεχίσουν να δίνουν ένα ηχηρό «παρών» σε όλη την υφήλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση GPO: Στις 16,9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, φτάνει στο 33,1% στην εκτίμηση ψήφου

Μπρους Γουίλις: Η κόρη του μιλάει για τη σχέση του με το εγγόνι του, ενώ έχει αφασία – Είναι τόσο γλυκός μαζί της, λέει

Conference League: Μ’ ένα όνειρο τρελό… που έγινε πραγματικότητα – Το 12ωρο που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού – Βίντεο, φωτογραφίες

Related posts

Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα – Μάθε εύκολα πού ψηφίζεις

timesadmin

Οι «Σκιές του Αιγαίου» σε άσκηση με Αμερικανούς SOAR και τα ειδικά ελικόπτερα ΝΗ-90 – Φωτογραφίες και βίντεο

James Rollner

Η Ζαχάροβα θυμήθηκε… την ελληνική Αντίσταση για να απαντήσει στον Μητσοτάκη

timesadmin

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση συνεχίζει με σταθερότητα να στηρίζει τους πολίτες απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια

timesadmin

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Πρόταση Μητσοτάκη να γίνεται πάντα στο ΟΑΚΑ με φιλάθλους

wp-needuser

Γεραπετρίτης: Θα πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στη Ράφα

timesadmin