Σακελλαροπούλου-για-Μαρίνα-Λαμπράκη-Πλάκα:-«aφήνει-πλούσια-παρακαταθήκη,-αλλά-και-μεγάλο-κενό»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου για Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: «Aφήνει πλούσια παρακαταθήκη, αλλά και μεγάλο κενό»

«Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετώ την Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, την αρχαιολόγο, την ιστορικό τέχνης, την καθηγήτρια, την ακάματη εργάτρια για τη συντήρηση και ανάδειξη της ελληνικής ζωγραφικής, εκείνη που ποτέ δεν έπαψε «να ονειρεύεται ρεαλιστικά». Τριάντα χρόνια στο τιμόνι του πιο σημαντικού μουσείου της χώρας, της Εθνικής Πινακοθήκης, επιτυγχάνοντας, μέσα από μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα να ενισχύσει τη δημοτικότητά της και να δημιουργήσει έναν σταθερό πυρήνα επισκεπτών, ευτύχησε, μετά από συνεχείς προσπάθειες, να την δει να αναγεννάται, να εκσυγχρονίζεται μουσειολογικά και αισθητικά, να ανοίγεται στο κοινό όπως το επιδίωξε σε όλη τη μακρά της θητεία: σαν ένας τόπος γνώσης, πνευματικής ανάτασης, αισθητικής καλλιέργειας, εμβάθυνσης στο καλλιτεχνικό συμβάν», λέει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα.

Πρόσθεσε ακόμη: «Έχοντας αφιερώσει τη ζωή της στην προώθηση της ελληνικής τέχνης και την ανάδειξη των δεσμών και των παραλληλιών της με τα διεθνή ρεύματα, τόσο ως διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης όσο και με το πλούσιο επιστημονικό, συγγραφικό και διδακτικό της έργο, η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα αφήνει πλούσια παρακαταθήκη, αλλά και μεγάλο κενό. Έλεγε συχνά ότι είναι συμφιλιωμένη με την ιδέα της λήθης, ωστόσο η γόνιμη παρουσία της, το πάθος της, η ενέργειά της, δεν θα επιτρέψουν στη σκόνη του χρόνου να θαμπώσει την ανεξίτηλη σφραγίδα της. Καλό ταξίδι, Μαρίνα».

Ειδήσεις σήμερα:Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ
Κρήτη: «Έχει ξυπνήσει ο γιος σου και σε περιμένει» – Τα σπαρακτικά λόγια της γυναίκας του 22χρονου που δολοφόνησε ο 45χρονος
Ευλογιά των πιθήκων – Παγώνη: Η νόσος κρατάει 4 εβδομάδες, χρειάζεται καραντίνα

Related posts

Καραγιάννης: Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές με 20 έργα ΣΔΙΤ προϋπολογισμού άνω των €4 δισ.

timesadmin

Τα πρόσωπα της «νέας σελίδας» στο ΚΙΝΑΛ: Ποιοι θα αναλάβουν θέσεις-κλειδιά και κρίσιμα πόστα

timesadmin

Συνάντηση Μαρινάκη με τους νεότερους βουλευτές της ΝΔ – «Η κυβέρνηση βρίσκεται έμπρακτα κοντά στους νέους»

timesadmin

Στέλιος Πέτσας: «Ενισχύουμε την αντιπυρική προστασία της φετινής περιόδου πολύ νωρίτερα από πέρυσι»

timesadmin

Η εκλογική στρατηγική του ΚΙ.ΝΑΛ.: Οι «κόκκινες γραμμές» Ανδρουλάκη στα σενάρια συνεργασίας

timesadmin

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή, πόλωση στη Βουλή σήμερα

timesadmin