Ρωσία:-Στο-15,1%-επιβραδύνθηκε-ο-πληθωρισμός-τον-Ιούλιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στο 15,1% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Νέα επιβράδυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Ρωσία τον Ιούλιο, χάρη στη μηνιαία υποχωρήση που σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή εν μέσω της υποτονικής ζήτησης, παρέχοντας στην κεντρική τράπεζα της χώρας δικαιολογία να συνεχίσει τη μείωση των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο στο 15,1%, από το 15,9% που ήταν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας Rosstat. Μάλιστα, η επιβράδυνση ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που αναμενόταν, καθώς οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στο 15,3%.

Σε κάθε περίπτωση, ο ετήσιος πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλότερα του στόχου που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα για 4%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) υποχώρησε κατά 0,39% μετά την πτώση κατά 0,35% του Ιουνίου.

Σε εβδομαδιαία βάση, τέλος, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε πτώση 0,08% την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Αυγούστου, υποχωρώντας για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα.

Η εξασθένηση των πληθωριστικών πιέσεων επέτρεψε στην κεντρική τράπεζα της Ρωσία να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 150 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, στο 8%, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε περαιτέρω περικοπές καθώς η οικονομική συρρίκνωση επρόκειτο να συνεχιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. 

Related posts

ΗΠΑ: Ρατσιστικά τα κίνητρα του ενόπλου που σκόρπισε τον θάνατο στο Μπάφαλο

timesadmin

Γαλλία: Βουλευτές ζητούν σύσταση εξεταστικής για τη χρηματοδότηση κομμάτων από τη Ρωσία

timesadmin

Γαλλία: Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για την πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Ουκρανίας

timesadmin

Ρωσία: Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν “προβοκάτσια” στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

timesadmin

Ιταλία: Προς ένωση δυνάμεων οι κεντροαριστεροί Δημοκρατικοί με το κεντρώο Azione και τους Πράσινους – Η ακροδεξιά “σηκώνει” το μεταναστευτικό

timesadmin

ΥουGov- Βρετανία: Μόνο το 12% αναμένει ότι η Τρας θα είναι καλή πρωθυπουργός

timesadmin