thetimes.gr
Ρωσία:-Σε-χαμηλό-15ετίας-υποχώρησε-το-εξωτερικό-χρέος-το-2022
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σε χαμηλό 15ετίας υποχώρησε το εξωτερικό χρέος το 2022

Το εξωτερικό χρέος της Ρωσίας υποχώρησε το 2022 στα 380,5 δισεκατομμύρια δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της, το εξωτερικό χρέος της Ρωσίας συρρικνώθηκε το 2022 κατά 21,1% (ή κατά 101,8 δισεκ. δολάρια), φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2007.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 2014, όταν το εξωτερικό χρέος της Ρωσίας είχε συρρικνωθεί κατά 129 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι το πλεόνασμα του ισοζυγίου πληρωμών της Ρωσίας ανήλθε το 2022 σε 233 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με το 2021.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν είχε παραδεχθεί για πρώτη φορά δημοσίως ότι οι κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις “μεσοπρόθεσμα” στη ρωσική οικονομία.

- ---

Related posts

Η Νότια Κορέα θα επιβάλει ελέγχους στις εξαγωγές προς τη Λευκορωσία

timesadmin

Γερμανή υπ. Άμυνας: Δεν φτάνει μόνο το ταμείο των 100 δισ. για την άμυνα, πρέπει να αυξήσουμε τις δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ

timesadmin

Μπρετόν για την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία: Υπάρχουν λύσεις, αλλά δεν θα τις συνιστούσα όλες

timesadmin

Λ. Τρας: Το Λονδίνο κλείνει τις χρηματοπιστωτικές αγορές του για το ρωσικό κρατικό χρέος

timesadmin

G7 -YΠΕΞ: Δεν βλέπουμε σημάδια μειωμένης ρωσικής δραστηριότητας κοντά στην Ουκρανία

timesadmin

ΟΟΣΑ: Κατά 22% αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές το 2021

timesadmin