Ρωσία:-Πυραυλικές-δοκιμές-στον-Ατλαντικό-διεξήγαγε-η-ρωσική-ναυτική-δύναμη-που-πλέει-προς-την-Κούβα
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πυραυλικές δοκιμές στον Ατλαντικό διεξήγαγε η ρωσική ναυτική δύναμη που πλέει προς την Κούβα

Καθ’ οδόν για την Κούβα, μια φρεγάτα και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διεξήγαγαν γυμνάσια στον Ατλαντικό Ωκεανό στα οποία συμπεριλαμβάνονταν πυραυλικές δοκιμές, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Τα γυμνάσια στα οποία συμμετείχαν το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο “Καζάν” και η φρεγάτα “Ναύαρχος Γκαρσκόφ” περιελάμβαναν εκτόξευση πυραύλων υψηλής ακριβείας εναντίον εικονικών στόχων σε απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Είχε προηγηθεί επιχειρησιακή εκπαίδευση στην φρεγάτα “Ναύαρχος Γκαρσκόφ” για απόκρουση αεροπορικής επιδρομής.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο “Καζάν” και η φρεγάτα “Ναύαρχος Γκαρσκόφ” ανήκουν στη ρωσική ναυτική δύναμη που καταφθάνει αύριο, Τετάρτη, στην Κούβα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αβάνα είχε ανακοινώσει πως τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν φέρουν πυρηνικά όπλα και δεν αποτελούν απειλή για την περιοχή.

Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις της ρωσικής ναυτικής δύναμης στην Κούβα, καθώς η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχει αυξηθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η φρεγάτα “Ναύαρχος Γκαρσκόφ” έχει χρησιμοποιηθεί για δοκιμές υπερηχητικών πυραύλων Zircon, ενώ συμμετείχε πέρυσι σε ναυτικά γυμνάσια με πολεμικά πλοία της Κίνας και της Νότιας Αφρικής.

- ---

Διαβάστε ακόμη:

Related posts

Ρωσία: Οι μαθητές διδάσκονται να χειρίζονται όπλα

wp-needuser

Ουκρανία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε ρωσική επίθεση στο Τσερνίχιβ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο

timesadmin

Χαμάς: Σκοτώθηκε ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής Αϊμάν Νοφάλ σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση

timesadmin

Χανίγια: “Η Χαμάς εξακολουθεί να επιδιώκει εκεχειρία” παρά το ισραηλινό πλήγμα που σκότωσε τρεις γιους του

protothema.gr

Airbus – Turkish Airlines: Προ των πυλών deal “μαμούθ” 350 αεροσκαφών

timesadmin

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφασίζει την Τετάρτη για τα αντίποινα στο Ιράν

wp-needuser