Ρωσία:-Ποινής-17ετούς-κάθειρξης-στον-77χρονο-φυσικό-Ανατόλι-Μασλόφ-ζήτησε-ο-εισαγγελέας
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ποινής 17ετούς κάθειρξης στον 77χρονο φυσικό Ανατόλι Μασλόφ ζήτησε ο εισαγγελέας

Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την επιβολή ποινής 17ετούς κάθειρξης στον 77χρονο ρώσο επιστήμονα Ανατόλι Μασλόφ που κατηγορείται για “διαβίβαση απόρρητων πληροφοριών στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες”, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant.

Ο Ανατόλι Μασλόφ δικάζεται για εσχάτη προδοσία σε μία κεκλεισμένων των θυρών δίκη.

Σύμφωνα με την Kommersant, η υπεράσπιση δήλωσε ότι μία ποινή φυλάκισης θα ισοδυναμεί με θανατική ποινή, δεδομένης της ηλικίας του Ανατόλι Μασλόφ και της κακής κατάστασης της υγείας του. Ο ρώσος επιστήμονας υπέστη καρδιακή προσβολή στις αρχές του έτους.

Ο Ανατόλι Μασλόφ συνελήφθη τον Ιούνιο 2022 και είναι ένας από τους τρεις επιστήμονες του ίδιου ινστιτούτου της Σιβηρίας που κατηγορούνται για την παράδοση κρατικών μυστικών.

Ολοι εργάζονταν στο πρόγραμμα υπερηχητικής τεχνολογίας της Μόσχας, την έρευνα που περιλαμβάνει την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων που κινούνται με ταχύτητα 10 φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου έχοντας την ικανότητα να διαπεράσουν τα αντιαεροπορικά συστήματα.

Και οι τρεις επιστήμονες αρνούνται την ενοχή τους. Η υπόθεση έγινε γνωστή πέρυσι όταν συνάδελφοί τους δημοσίευσαν ανοικτή επιστολή υποστήριξης και δήλωσαν ότι οι διώξεις απειλούν να καταφέρουν σοβαρό πλήγμα στην ρωσική επιστήμη.

Τον περασμένο μήνα, ο Αλεξάντερ Κουράνοφ, άλλος επιστήμονας που εργαζόταν στο πρόγραμμα υπερηχητικής τεχνολογίας, καταδικάσθηκε για προδοσία και φυλακίσθηκε για επτά χρόνια. Κατηγορήθηκε επίσης για “παράδοση κρατικών μυστικών σε ξένους υπηκόους”.

Related posts

Βέλγιο: Σύλληψη τεσσάρων υπόπτων που φαίνεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στις Βρυξέλλες

timesadmin

Ουκρανός αξιωματούχος: Θα χρειαστεί να διαπραγματευθούμε με την Ρωσία κάποια στιγμή

James Rollner

Ολλανδία: Οι αρχές αύξησαν το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής

timesadmin

ΟΗΕ: Ο πρεσβευτής του Ισραήλ χαρακτήρισε “ντροπή” την τήρηση ενός λεπτού σιγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τον Ραΐσι

timesadmin

Κίνα – ΔΝΤ: Ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας το 2023

timesadmin

Ισραήλ – Γάζα: Ισραηλινοί ιατροδικαστές περιγράφουν σημάδια βασανιστηρίων και κακοποίησης

timesadmin