Ρωσία:-Περισσότεροι-από-10.000-στρατιώτες-φεύγουν-από-τα-ουκρανικά-σύνορα
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες φεύγουν από τα ουκρανικά σύνορα

Περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψαν στις μόνιμες βάσεις τους μετά από πολύμηνες ασκήσεις κοντά στην Ουκρανία, μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον ρωσικό στρατό.

Όπως σημειώνει το Reuters, το Interfax ανέφερε ότι οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές κοντά στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014, καθώς και στις νότιες ρωσικές περιοχές Ροστόφ και Κουμπάν.

Η ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών από τη Ρωσία στα βόρεια, ανατολικά και νότια της Ουκρανίας είχε τροφοδοτήσει τους φόβους στο Κίεβο και στις δυτικές πρωτεύουσες ότι η Μόσχα σχεδίαζε επίθεση.

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε τέτοια σχέδια, λέγοντας ότι χρειάζεται δεσμεύσεις από τη Δύση -συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης του ΝΑΤΟ να μην επεκτείνει τη συμμαχία προς τα ρωσικά σύνορα- επειδή η δική της ασφάλεια απειλείται από τους αυξανόμενους δεσμούς της Ουκρανίας με τη δυτική συμμαχία.

Η Μόσχα τονίζει επίσης ότι μπορεί να αναπτύσσει τα στρατεύματά της στο έδαφός της όπως εκείνη κρίνει σκόπιμο.

Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ρωσικών στρατευμάτων που μετακινήθηκαν πρόσφατα πιο κοντά στην Ουκρανία κυμαίνονται από 60.000 έως 90.000, με ένα έγγραφο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να υποδηλώνει ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 175.000.

“Έχει ολοκληρωθεί ένα στάδιο συντονισμού μάχης των μεραρχιών, των πληρωμάτων μάχης, των διμοιριών στις μηχανοκίνητες μονάδες…. Περισσότεροι από 10.000 στρατιωτικοί… θα βαδίσουν προς τη μόνιμη ανάπτυξή τους από το έδαφος της περιοχής ασκήσεων των συνδυασμένων όπλων”, ανέφερε το Interfax σύμφωνα με τον στρατό.

Related posts

Πούτιν: Σε επιφυλακή οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας

timesadmin

Τα λάθη της ρωσικής αντικατασκοπείας

timesadmin

Ουκρανία: Ο δήμαρχος του Κιέβου κάνει έκκληση να συνεχιστεί η αποστολή οπλισμού στη χώρα

timesadmin

ConocoPhillips: Κέρδη έναντι ζημιών για το δ’ τρίμηνο

timesadmin

Τουρκικά ΜΜΕ: Πρέπει με κάποιο τρόπο η γραμμή του FIR στο Αιγαίο να καταστεί ολόισια

timesadmin

Ρωσία: Το πάγωμα του Nord Stream 2 από τη Γερμανία θα βλάψει ανεπανόρθωτα τις διμερείς σχέσεις

timesadmin