Ρωσία:-Ο-Πούτιν-πρότεινε-εκ-νέου-τον-Μισούστιν-για-τη-θέση-του-πρωθυπουργού
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Πούτιν πρότεινε εκ νέου τον Μισούστιν για τη θέση του πρωθυπουργού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον εκ νέου διορισμό του Μιχαΐλ Μισούστιν στη θέση του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της κάτω βουλής του κοινοβουλίου.

Η έγκριση του διορισμού του Μισούστιν από τη Δούμα είναι σχεδόν βέβαιη, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικά αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, το οποίο έχει στηρίξει τον Πούτιν σε όλες τις αποφάσεις του, συμπεριλαμβανομένης και της εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Όπως ορίζει η ρωσική νομοθεσία, η κυβέρνηση παραιτήθηκε ακριβώς πριν από την ορκωμοσία του Πούτιν για μία ακόμα εξαετή θητεία την Τρίτη, ύστερα από την επανεκλογή του στις εκλογές του Μαρτίου.

“Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν υπέβαλε στην Κρατική Δούμα πρόταση για την υποψηφιότητα του Μιχαΐλ Βλαντιμίροβιτς Μισούστιν για τη θέση του Προέδρου της Κυβέρνησης”, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν μέσω Telegram. “Σήμερα, οι βουλευτές θα λάβουν μια υπεύθυνη απόφαση εκ μέρους των εκλογέων τους για το θέμα αυτό”.

Ο Πούτιν διόρισε τον Μισούστιν, 58 ετών, στη θέση του πρωθυπουργού τον Ιανουάριο του 2020, αντικαθιστώντας τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Μισούστιν, όπως και άλλα μέλη της ρωσικής ελίτ, έχει αποτελέσει στόχο δυτικών κυρώσεων σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

- ---

Related posts

Ρωσική FSB: “Αποτρέψαμε νέα τρομοκρατική επίθεση στη Σταυρούπολη” – Τρεις συλλήψεις

James Rollner

Γερμανία: Νέο κόμμα εκ δεξιών της Χριστιανικής Ένωσης

timesadmin

COP28: Το νέο σχέδιο συμφωνίας καλεί για “μείωση της κατανάλωσης και της παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα”

timesadmin

ΗΠΑ: Ν/σ για την κατάργηση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο

protothema.gr

Ευρωκοινοβούλιο: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή

timesadmin

Κένυα: Νέα διεύρυνση του προγράμματος του ΔΝΤ κατά 938 εκατ. δολάρια

timesadmin