Ρωσία:-Καταγγελίες-του-φυλακισμένου-ακτιβιστή-Ορλόφ-για-μαζική-καταπίεση-στη-χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καταγγελίες του φυλακισμένου ακτιβιστή Ορλόφ για μαζική καταπίεση στη χώρα

Ο Όλεγκ Ορλόφ, Ρώσος βετεράνος ακτιβιστής υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων που εκτίει ποινής φυλάκισης δυόμιση ετών επειδή τοποθετήθηκε δημόσια κατά του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ότι εμμένει στην καταγγελία του περί “μαζικής καταπίεσης” στη Ρωσία.

Ο Ορλόφ, 71 ετών και συμπρόεδρος της οργάνωσης υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial, κρίθηκε ένοχος τον Φεβρουάριο για δυσφήμηση του ρωσικού στρατού αφού διαμαρτυρήθηκε κατά του πολέμου και έγραψε άρθρο που κατηγορεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οδηγεί τη χώρα στον φασισμό.

“Δεν έχω τύψεις. Βρίσκομαι στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή”, δήλωσε σε μια γεμάτη κόσμο δικαστική αίθουσα στη Μόσχα, μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης από κέντρο κράτησης σε απόσταση περίπου 750 χλμ.

“Όταν υπάρχει μαζική καταπίεση στη χώρα, τότε στέκομαι στο πλευρό αυτών που διώκονται, και με αυτόν τον τρόπο βοηθάω…”, συνέχισε ο Ορλόφ, πριν διακοπεί ο ήχος στη σύνδεσή του.

Οι υποστηρικτές του Ορλόφ έχουν εκφράσει ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του, και η ομάδα συνηγόρων του έχει καταγγείλει ότι οι συνθήκες κράτησης και μεταφοράς του συνιστούν σκληρή και υποτιμητική μεταχείριση.

ΠΗΓΗ - -

Related posts

Λιγότερα έξοδα και αυτά τα Χριστούγεννα οι Βρετανοί

timesadmin

Η Γαλλία συνομιλεί με την Αίγυπτο για τη δημιουργία νοσοκομείου κοντά στη Γάζα

timesadmin

ΗΠΑ: Αποδεσμεύουν βοήθεια 53 εκατ. δολαρίων για τη Γάζα

timesadmin

Γερμανία: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη το Φεβρουάριο

timesadmin

Εσθονία: Με νόμο πλέον αξιοποίηση δεσμευμένων ρωσικών assets για την στήριξη της Ουκρανίας

timesadmin

Η Ουκρανία λέει πως έπληξε το ρωσικό πλοίο Kommuna στην Κριμαία

timesadmin