Ρωσία:-Η-τρομοκρατική-επίθεση-έφερε-“άλμα”-στον-αριθμό-αυτών-που-εντάσσονται-στις-τάξεις-των-ενόπλων-δυνάμεων
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η τρομοκρατική επίθεση έφερε “άλμα” στον αριθμό αυτών που εντάσσονται στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων

Η Ρωσία κατέγραψε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που υπογράφουν συμβόλαια για να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις της μετά τη φονική επίθεση τον περασμένο μήνα σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο διευκρίνισε ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει συμβόλαια με τον στρατό από τις αρχές του έτους, μεταξύ των οποίων περίπου 16.000 μόνον τις τελευταίες 10 μέρες.

“Κατά τις συνεντεύξεις που έγιναν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας σε κέντρα επιλογής σε ρωσικές πόλεις, οι περισσότεροι υποψήφιοι ανέφεραν ότι βασικό κίνητρο για να συνάψουν συμβόλαιο (με τον στρατό) ήταν η επιθυμία να εκδικηθούν γι’ αυτούς που σκοτώθηκαν στην τραγωδία που σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου 2024 στην περιφέρεια της Μόσχας”, σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τουλάχιστον 144 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Crocus City Hall, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ωστόσο ότι οι δράστες της επίθεσης συνδέονταν με την Ουκρανία, πράγμα το οποίο έχει επανειλημμένως διαψεύσει το Κίεβο και έχουν απορρίψει οι ΗΠΑ ως ανοησίες.

Η Ρωσία στηρίζεται σε μια σταθερή ροή στρατολόγησης στις ένοπλες δυνάμεις για τη διεξαγωγή του πολέμου της στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται τώρα στον τρίτο χρόνο του.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε διατάξει μια αντιδημοφιλή μερική επιστράτευση 300.000 ανδρών τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά τώρα έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω υποχρεωτική κινητοποίηση, επειδή οι αριθμοί αυτών που υπογράφουν εκουσίως συμβόλαια με τον στρατό είναι πολύ μεγάλοι.

Αφίσες που έχουν αναρτηθεί στις ρωσικές πόλεις εκθειάζουν τους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντάς τους πατριώτες και ήρωες και πολλοί από αυτούς που συνάπτουν συμβόλαια για να ενταχθούν στις τάξεις του στρατού προσελκύονται από τις αποδοχές που είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που θα μπορούσαν να έχουν ως πολίτες.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, καταγράφει αργά πρόοδο τους τελευταίους δύο μήνες στο πεδίο μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης πέρυσι να αποκομίσει σημαντικά κέρδη.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Μόσχα θα ενισχύσει τον στρατό της, προσθέτοντας δύο νέες στρατιές και 30 νέους σχηματισμούς ως το τέλος του έτους.

- Α-

Related posts

Ο Πάπας έχει φλεγμονή στους πνεύμονες – Ο βοηθός του διάβασε το μήνυμα του στους πιστούς

timesadmin

ΗΠΑ: Διαδηλωτές διέκοψαν τις εργασίες επιτροπής του Κογκρέσου για τη χορήγηση βοήθειας στο Ισραήλ

timesadmin

Ισραήλ: “Εποικοδομητικές” διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ – Κατάρ – Αίγυπτο για τους ομήρους που κρατά η Χαμάς

timesadmin

Νασράλα (Χεζμπολάχ): “Μάχη μέχρις εσχάτων” εάν το Ισραήλ κηρύξει πόλεμο στον Λίβανο

timesadmin

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Συνάντηση Μακρόν με εμίρη του Κατάρ για τις διαπραγματεύσεις ανακωχής

timesadmin

Έκρηξη των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στη Λατινική Αμερική

James Rollner