Ρωσία:-Η-Κρατική-Δούμα-ενέκρινε-τον-Μισούστιν-για-τη-θέση-του-πρωθυπουργού
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα ενέκρινε τον Μισούστιν για τη θέση του πρωθυπουργού

Η Κρατική Δούμα, κάτω σώμα του κοινοβουλίου της Ρωσίας, ενέκρινε στην ολομέλειά της το σχέδιο ψηφίσματος για την έγκριση του διορισμού του Μιχαήλ Μισούστιν ως πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον πρόεδρο της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 375 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της έγκρισης του Μισούστιν ως πρωθυπουργού, 57 απείχαν ενώ δεν υπήρξε καμία ψήφος κατά.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου πρέπει να υποβάλει στον πρόεδρο προτάσεις σχετικά με τη δομή των ομοσπονδιακών εκτελεστικών οργάνων το αργότερο μία εβδομάδα μετά τον διορισμό του. Εντός 14 ημερών, ο πρωθυπουργός υποβάλλει στην Κρατική Δούμα προς έγκριση τους υποψηφίους αντιπροέδρους της κυβέρνησης και ομοσπονδιακούς υπουργούς – εκτός από τους επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας και του Υπουργείου Εξωτερικών, για τους οποίους ισχύει ειδική διαδικασία.

Η Κρατική Δούμα αποφασίζει για τους υποψηφίους που υποβάλλει ο επικεφαλής της κυβέρνησης το αργότερο εντός μιας εβδομάδας. Τα πρόσωπα που θα εγκριθούν, θα διοριστούν στα αξιώματά τους από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Λεονίντ Σλούτσκι, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, μπορεί να χρειαστούν δύο συνεδριάσεις της ολομέλειας για την έγκριση των μελών της κυβέρνησης.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν από τη μεριά του ευχαρίστησε τη Δούμα για την έγκριση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του πρωθυπουργού. 

“Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την έγκριση της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του πρωθυπουργού της Ρωσίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μισούστιν.

Related posts

Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς

timesadmin

Η νεκρανάσταση του Καταλανού Κάρλες Πουτζντεμόν

timesadmin

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε την επιστροφή των απελευθερωθέντων ομήρων

timesadmin

Ένας Γερμανός πρόεδρος πρώτη φορά στην Κύπρο

timesadmin

Η Ρωσία βομβάρδισε κατά λάθος δικό της χωριό και υπόσχεται να ξαναχτίσει τα σπίτια που καταστράφηκαν

timesadmin

Όρμπαν: Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να επικυρωθεί κατά την εαρινή κοινοβουλευτική περίοδο

timesadmin