Ρωσία:-Η-εισαγγελία-χαρακτήρισε-“ανεπιθύμητη”-οργάνωση-το-ανεξάρτητο-μέσο-ενημέρωσης-sota
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η εισαγγελία χαρακτήρισε “ανεπιθύμητη” οργάνωση το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης SOTA

Ρώσοι εισαγγελείς χαρακτήρισαν σήμερα το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης SOTA “ανεπιθύμητη” οργάνωση, πράγμα που σημαίνει ότι απαγορεύεται να δραστηριοποιείται στη χώρα.

Ο χαρακτηρισμός αυτός, τον οποίο η Μόσχα έχει αποδώσει σε πλήθος ανεξάρτητων ρωσικών μέσων ενημέρωσης καθώς και σε δυτικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τιμωρίας από τις αρχές οποιονδήποτε εργάζεται για το πρακτορείο ή μοιράζεται το περιεχόμενό του στο διαδίκτυο.

Το SOTA είναι γνωστό επειδή κάλυπτε τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Κρεμλίνου και τις δίκες γνωστών προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης όπως του εκλιπόντος ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι τα δημοσιεύματα του SOTA “δεν είναι τίποτα άλλο παρά οφθαλμοφανείς προσπάθειες να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνικό-πολιτική κατάσταση στη Ρωσία”.

“Παρόμοιες δραστηριότητες, που προφανώς ενθαρρύνονται από τους λεγόμενους εγκεφάλους της Δύσης, έχουν στόχο να υπονομεύσουν τα πνευματικά και ηθικά θεμέλια της ρωσικής κοινωνίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το SOTA αρνήθηκε ότι έχει διασυνδέσεις με “Δυτικούς εκπαιδευτές” σε ανακοίνωση του που δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram.

“Σίγουρα είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο και στο καθεστώς Πούτιν και τηρούμε αντικειμενικά δημοσιογραφικά πρότυπα στη δουλειά μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε σχόλια που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Reuters, το SOTA αρνήθηκε να πει πόσους συνεργάτες έχει στη Ρωσία, επικαλούμενο “κινδύνους”, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Το SOTA δημοσιεύει τακτικά βίντεο από το εσωτερικό των ρωσικών δικαστικών αιθουσών.

Ο χαρακτηρισμός “ανεπιθύμητος”, πρόσθεσε το SOTA, αποτελεί “αναγνώριση της αξίας μας”.

Η ομάδα του SOTA υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται. Αλλά στην ανακοίνωσή του στο Telegram, προτρέπει επίσης τους αναγνώστες της στη Ρωσία να διαγράψουν αμέσως οποιεσδήποτε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιέχουν συνδέσμους προς το υλικό της.

“Το να είσαι συνδρομητής μας, ωστόσο, δεν αποτελεί έγκλημα. Παρακαλούμε παραμείνετε συντονισμένοι”, αναφέρει στην ανακοίνωση του.

- ---

Related posts

Μ. Ρούμπιν: Πώς πρέπει να ανταποκριθούν οι ΗΠΑ στο “δώρο” της Τουρκίας στη Σουηδία

timesadmin

Η Χαμάς χαιρετίζει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Ισραήλ σε σχέση με τον πόλεμο στη Γάζα

timesadmin

Πορτογαλία: Γενική απεργία των δημοσιογράφων σήμερα, η πρώτη εδώ και 42 χρόνια

timesadmin

Λαγκάρντ για Σόιμπλε: “Ένας από τους επιδραστικότερους Ευρωπαίους ηγέτες της γενιάς του”

timesadmin

Αίγυπτος: Αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ έφτασε στο Κάιρο για συνομιλίες με αξιωματούχους των αρχών ασφαλείας

timesadmin

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μπει στη Ράφα είτε υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους είτε όχι

James Rollner