Ρωσία:-Ασφαλιστική-δικλείδα-έναντι-πολιτικών-κλυδωνισμών-η-οικονομική-μας-συνεργασία-με-την-Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ασφαλιστική δικλείδα έναντι πολιτικών κλυδωνισμών η οικονομική μας συνεργασία με την Τουρκία

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι το επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας συνιστά ασφαλιστική δικλείδα για πολιτικούς κλυδωνισμούς και δεν θεωρεί πως η Τουρκία προσπαθεί να οικοδομήσει μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Την θέση αυτή εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RTVI.

“Το επίπεδο της οικονομικής αλληλεπίδρασης και της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι μια πολύ καλή ασφαλιστική δικλείδα για τους πολιτικούς κλυδωνισμούς”, δήλωσε ο Πεσκόφ χαρακτηρίζοντας “συνεκτικό κρίκο” μια κατάσταση όταν οι εταίροι “ενδιαφέρονται να διασφαλίζουν ότι τίποτα δεν κλονίζει τις διμερείς σχέσεις”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει να οικοδομήσει μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία, ενώ αναφερόμενος στην συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορα ζητήματα, όπως αυτό της Συρίας, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία και η Τουρκία κάθε φορά καταφέρνουν να βρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις και στο ζήτημα της Συρίας και σε άλλα ζητήματα.

Πηγή: Α-

Related posts

Ρωσία: Η Novaya Gazeta διακόπτει τις δραστηριότητες της μέχρι τον τερματισμό της “ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης”

timesadmin

Fraport καιTAV Airports Holding παίρνουν το νέο αεροδρόμιο της Αττάλειας έναντι 7,25 δισ. ευρώ

timesadmin

#StopWar: Διεθνής συναυλία-τηλεμαραθώνιος για τη στήριξη της Ουκρανίας

timesadmin

Ουκρανία: Ο Πούτιν ζητά παράδοση των Ουκρανών στη Μαριούπολη για να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια

timesadmin

Η πρώτη τουρκική κατασκοπευτική κορβέτα βγαίνει στις θάλασσες

timesadmin

Τόνγκα: Συνεχίζεται η τηλεπικοινωνιακή “απομόνωση” μετά την έκρηξη ηφαιστείου – Έναν μήνα χρειάζεται η επισκευή του καλωδίου

timesadmin