Ρωσία:-Αντιμέτωπη-με-τον-αποπληθωρισμό-τον-Ιούνιο,-προβλέπει-ο-υπ.-Οικονομίας
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αντιμέτωπη με τον αποπληθωρισμό τον Ιούνιο, προβλέπει ο υπ. Οικονομίας

Αντιμέτωπη με τον αποπληθωρισμό θα βρεθεί η Ρωσία τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Μαξίμ Ρεσέτνικοφ, με τους καταναλωτές να τείνουν να αποταμιεύουν αντί να ξοδεύουν.

Μιλώντας σε συνέδριο σε επιχειρηματικό λόμπι στη Ρωσία, ο Ρεσέτνικοφ δήλωσε πως η ζήτηση στη ρωσική οικονομία παραμένει χαμηλή.

Προβλέπει δε πως εάν το ρούβλι παραμείνει στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα για μήνες, οι εταιρείες θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή τους.

Δήλωσε δε πως “έχουμε πλεονάζουσα προσφορά ξένου συναλλάγματος στην αγορά”, ενώ χαρακτήρισε ζήτημα-κλειδί για την οικονομική πολιτική της χώρας, το επίπεδο του νομίσματος (ρούβλι).

Εξάλλου νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε πως η Ρωσία θα μπορούσε να περικόψει ορισμένες κρατικές δαπάνες για να διοχετεύσει κεφάλαια για παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος.

Οι δηλώσεις του έρχονται καθώς η Μόσχα εξετάζει τρόπους για να επιβάλει κάποιο όριο στην άνοδο του ρουβλίου, που κάνει τις εισαγωγές πιο ακριβές.

Με τη Ρωσία να ψάχνει για τρόπους να αμβλύνει τη ζημιά από τις δυτικές κυρώσεις, ο Σιλουάνοφ δήλωσε πως το υπουργείο επίσης θα προτείνει να επιτραπούν στις με εξαγωγικό προσανατολισμό επιχειρήσεις να λαμβάνουν έσοδα από μη υπηκόους, σε μετρητά.

Related posts

Ουκρανός ΥΠΕΞ: “Δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα εκατοστό της επικράτειάς μας”

timesadmin

Tesla: Πρώην εργαζόμενοι κατέθεσαν αγωγή για παραβίαση ομοσπονδιακής νομοθεσίας

timesadmin

Ολλανδία: Χάος στο αεροδρόμιο Σίπχολ προκάλεσε απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού εδάφους

timesadmin

Ισραήλ – Χέρτζογκ: Ο ακροδεξιός πολιτικός Μπεν-Γκβιρ προκαλεί ανησυχία στη διεθνή κοινότητα

timesadmin

Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τριμήνου της Banco Santander

timesadmin

Αυστραλία: Έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια τα κρουαζιερόπλοια επέστρεψαν στη χώρα

timesadmin