Ραγκούσης:-Ζήτησε-την-διενέργεια-δημοψηφίσματος-για-την-ανασύνθεση-του-προοδευτικού-χώρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Ζήτησε την διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου

Ραγκούσης: Ζήτησε την διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου

ραγκούσης

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου τάχθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης στην τοποθέτηση του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης εξήγησε ότι από την στιγμή που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν για τις διεργασίες μόνο τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος μπορούν να αποφασίσουν. Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα τον «πιο δημοκρατικό τρόπο» που προβλέπεται στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και την «πιο διαφανή διαδικασία».

Επιπλέον ανέφερε ότι το Μέγαρο Μαξίμου και εξωθεσμικά κέντρα είναι αυτοί που δεν θέλουν την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. Η πιο μεγάλη δύναμη που μπορούμε να έχουμε απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα μόνο το δημοψήφισμα μπορεί να μας τη δώσει, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης.

Το βράδυ των επόμενων εθνικών εκλογών, αν για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, η ΝΔ κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά, τότε το ερώτημα θα είναι ένα: «Ποιος φταίει;». Ας διαλέξει ο καθένας τι θέλει τότε να του καταλογιστεί, υπογράμμισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Παράλληλα επισήμανε ότι η πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών μετά το 14,9% του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θέτει ένα ερώτημα: «Θα υπάρξει ένας ισχυρός αντίπαλος πόλος απέναντι στη ΝΔ, στις επόμενες εθνικές εκλογές;», ή με άλλα λόγια «θα κινηθούν οι διεργασίες για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου;».

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη πρότειναν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τον Οκτώβριο. Αυτά θα αφορούν στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, χωρίς τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις καταστατικές αλλαγές. Η πρόταση κατατίθεται σύμφωνα με πληροφορίες από δεκάδες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ορισμένα εκ των οποίων, είχαν υπογράψει και το κείμενο των 87.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό κείμενο, στο οποίο ασκείται έντονη κριτική προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, «ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών, προτείνουμε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του Καταστατικού, με το ερώτημα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ως πρωταγωνιστής στις διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου με στόχο τη – χωρίς διάλυση των κομμάτων που θα μετέχουν – δημιουργία μεγάλου φορέα του προοδευτικού κόσμου, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές από τη ΝΔ ;».

Related posts

Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Στις ευρωεκλογές ψήφος στο ΠΑΣΟΚ για να κλείσει η εποχή της αλαζονείας

wp-needuser

Κασσελάκης κατά Τσίπρα: Έριξε έξω τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζε

protothema.gr

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ: Θα στρώσω δάφνες να περάσει η Άννα Καραμανλή – Η αναφορά στον Λάκη Γαβαλά

timesadmin

Τσιόδρας σε Κασσελάκη: 7 ερωτήσεις που περιμένουν απάντηση πριν από τις ευρωεκλογές

timesadmin

Αυτοψία Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ: Tι σημαίνει η ταμπέλα με το 5%; – Η ερώτηση στον Σκρέκα

timesadmin

Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου

timesadmin