ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Άγιο Βασίλειο

Οριοθετήθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στον δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Ελικόπτερα της Πυροσβεστικής επιχείρησαν στο σημείο και σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις (35 πυροσβέστες με 13 οχήματα) έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία δεν ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρξε προειδοποίηση από το 112. «Αν βρίσκεστε στο Ρέθυμνο, αποφύγετε την περιοχή Άγιος Βασίλειος». 

Μέτρα από την ΠΕ Ρεθύμνου λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Στο μεταξύ, λήψη Μέτρων Λόγω Υψηλού Κινδύνου Πρόκλησης Πυρκαγιάς έλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλή (βαθμός επικινδυνότητας 4) και ως εκ τούτου λήφθηκαν, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Βότσογλου, όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται στους πολίτες και επισκέπτες του Ρεθύμνου ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων και παραμονής και διανυκτέρευσης εκδρομέων καθόλη την διάρκεια του 24ώρου (από 06.00 της ημέρας για την οποία ισχύει η ανακοίνωση έως τις 06.00 της επόμενης ημέρας) στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές:

Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά, Προφ.Ηλία και Αγίου Ιωάννη, Αναδασωτέα περιοχή νοτίως της Ι.Μ.Αρκαδίου.

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, η περιοχή που ορίζεται από τις πηγές Κουρταλιώτη, τον ποταμό Κουρταλιώτη (με ζώνη απαγόρευσης 50 μ εκατέρωθεν της κοίτης του ποταμού) έως την λίμνη Πρέβελη, στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη, από την Ενετική καμάρα έως και την εκβολή του ποταμού Κουρταλιώτη στην θάλασσα, το εκατέρωθεν αυτής φοινικόδασος ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης.

Δήμος Μυλοποτάμου: Φαράγγι Μαργαριτών.

Όπως τονίζει ο κ. Βότσογλου, οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς η προστασία της ζωής και των περιουσιών μας, αλλά και του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας ενώ πρέπει επίσης να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας έναντι των δασικών πυρκαγιών, όπως αυτές βρίσκονται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακτοπλοΐα: Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τα εισιτήρια – «φωτιά»

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιους στηρίζει η Ν.Δ. σε Περιφέρειες και Δήμους

Καιρός – Καύσωνας Κλέων: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Έως και 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

UPD: 2 ΣΧΟΛΙΑ

Related posts

Όταν η εκπαιδευτική ρομποτική συνάντησε τους «μικρούς επιστήμονες» στη ΒΑ Χαλκιδική

timesadmin

ΟΑΣΑ: Διευρύνεται το δίκτυο πώλησης και επαναφόρτισης ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card

timesadmin

Άλκης Καμπανός: Το βαρέλι δεν έχει πάτο, λέει ο πατέρας του μετά την επίθεση κατά αστυνομικού στο Ρέντη

timesadmin

Χατζηδάκης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες – Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα

timesadmin

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και πού θα γίνει τηλεκπαίδευση την Τετάρτη

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράνομες αισθητικές επεμβάσεις με επικίνδυνα σκευάσματα

timesadmin