Π.-Τσακλόγλου:-Κανένας-υφιστάμενος-συνταξιούχος-χηρείας-ή-αναπηρίας-δεν-θα-δει-μείωση-σύνταξης-το-2022
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Τσακλόγλου: Κανένας υφιστάμενος συνταξιούχος χηρείας ή αναπηρίας δεν θα δει μείωση σύνταξης το 2022

“Κανένας υφιστάμενος συνταξιούχος χηρείας ή αναπηρίας δεν θα δει το 2022 μείωση στη σύνταξή του”, διαβεβαίωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Μουλκιώτη και Βασίλη Κεγκέρογλου, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της εγκυκλίου που “μειώνει το μηνιαίο εισόδημα χιλιάδων συνταξιούχων έως και 268 ευρώ”.

Ο κ. Τσακλόγλου, αφού ανέφερε ότι παρερμηνεύτηκε η επίδραση της εγκυκλίου στους σημερινούς συνταξιούχους, χαρακτήρισε “ανέξοδο, αναληθή και βαθιά λαϊκιστικό” τον ισχυρισμό ότι γίνεται δραστική περικοπή στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Η εγκύκλιος, όπως τόνισε ο κ. Τσακλόγλου, στοχεύει στην άρση κακών πρακτικών που δημιουργούν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και αφορά αποκλειστικά και μόνο όσους ασφαλισμένους βγαίνουν σε δεύτερη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και μετά, με στόχο μία ομαλή και σε βάθος χρόνου εφαρμογή του νόμου περί μη σώρευσης περισσότερων της μίας εθνικών συντάξεων πέραν του ποσού της πλήρους εθνικής σύνταξης. Δεν έχει, επομένως, αναδρομική ισχύ και γι’ αυτό δεν θα γίνουν περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις, κατά τον υφυπουργό Εργασίας.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, η εγκύκλιος δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων. Κάλεσαν, μάλιστα, την κυβέρνηση να την αποσύρει καθώς και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πηγή: Α-

Related posts

Eurobank: Αύξηση εξαγωγών εμπορευμάτων και διεύρυνση εμπορικού ελλείμματος μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021

timesadmin

Grant Thornton – Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Χρηματοδοτικές δυνατότητες και ευκαιρίες των Ταμείων Συμμετοχών

timesadmin

Managers από τον ιδιωτικό τομέα εξετάζουν στον ΕΦΚΑ

timesadmin

“Παγώνουν” οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη

timesadmin

Επενδυτικό συνέδριο ΣΕΒ & Innovative Greeks με αντικείμενο επενδύσεις και καινοτομία

timesadmin

Σπριντ για ψηφιακά έργα 2 δισ. ευρώ το 2022

timesadmin