Πώς ο Κασσελάκης μπέρδεψε τον Πλουμπίδη με τον Μπελογιάννη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ο Κασσελάκης μπέρδεψε τον Πλουμπίδη με τον Μπελογιάννη

Τον Μπελογιάννη επιστράτευσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, για να απαντήσει σχετικά με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των κομματικών μέσων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρώντας να απαντήσει μέσω… Αμαλιάδας για το εάν θα κάνει «περικοπές και οτιδήποτε άλλο σε αυτή τη λειτουργία τους».

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ Παραπολιτικά, ο κ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε, ωστόσο, για το θέμα, λέγοντας πως «επεξεργαζόμαστε όλες τις επιλογές και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν». Στην κατεύθυνση αυτή, «όπως καταλαβαίνετε, όταν πήγα στο σπίτι του Μπελογιάννη στην Πελοπόννησο, είχα πραγματικά συγκινηθεί όταν είδα να κρατάει την «Αυγή» σε μια φωτογραφία του. Και συνειδητοποιώ ότι ναι, μπορεί να είμαι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει ζήσει στην Ελλάδα εικοσιένα χρόνια, αλλά συγχρόνως έχω στο χέρι μου αυτή τη στιγμή ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία που έχει μια εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο εν μέσω μεγάλων αγώνων», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Μόνο που ο «άνθρωπος με το γαρύφαλλο», ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου 1952, δηλαδή πέντε μήνες πριν καν ξεκινήσει η έκδοση της «Αυγής», η οποία άρχισε να εκδίδεται στις 24 Αυγούστου του 1952.

Καθώς ο Νίκος Μπελογιάννης δεν βρισκόταν στη ζωή, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της «Αυγής», δεν είναι απίθανο ο κ. Κασσελάκης να αναφέρεται σε μια ιστορική φωτογραφία, όπου απαθανατίζεται ο Νίκος Πλουμπίδης, κρατώντας την «Αυγή».

Ειδήσεις σήμερα:

Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει και ο Νίκος Παπανδρέου: Ο λόγος άμεσα στους φίλους και στα μέλη για Αλλαγή

Ο Μακρόν έγινε… Manu Chao: Το λογοπαίγνιο και η φωτογραφία που έγιναν viral

Related posts

Βρούτσης για τα επεισόδια στο Βερολίνο: «Ουδείς Έλληνας νοσηλεύεται ή συνελήφθη»

timesadmin

«Κραδασμοί» για τα ομόφυλα ζευγάρια: Οι γαλάζιες ενστάσεις και οι αντιρρήσεις της Εκκλησίας – Το παρασκήνιο και τα μηνύματα

timesadmin

Ο Μητσοτάκης βράβευσε τον Ότο Ρεχάγκελ – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

timesadmin

«Αντίποινα» Κασσελάκη σε Θεοχαρόπουλο: Τον απέλυσε την ημέρα της Διάσκεψης του Ινστιτούτου Τσίπρα

timesadmin

Γεραπετρίτης – Φιντάν συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία για συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών σε Έβρο και Αιγαίο

timesadmin

Μήνυμα Δένδια με αφορμή την επέτειο των Ιμίων για μη εφησυχασμό κι ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

timesadmin