Πώς-διαμορφώνεται-η-μάχη-των-μεριδίων-στη-λιανική-ρεύματος-–-Η-ΔΕΗ-και-οι-άλλοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς διαμορφώνεται η μάχη των μεριδίων στη λιανική ρεύματος – Η ΔΕΗ και οι άλλοι

-

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη των μεριδίων αγοράς στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, με τους παίκτες να διεκδικούν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ενεργειακού χρηματιστηρίου, για το μήνα Μάιο, έναν μήνα κατά τον οποίο οι τιμές του ρεύματος σημείωσαν υποχώρηση, η ΔΕΗ κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της, παραμένοντας όμως κάτω από το όριο του 50%. Συγκεκριμένα ο κυρίαρχος παίκτης εμφάνισε μερίδιο 49,05% από 48,64% τον Απρίλιο. Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο το τιμολόγιο της ΔΕΗ ήταν συγκριτικά με τον ανταγωνισμό μεταξύ των υψηλότερων, σε αντίθεση με το μήνα που διανύουμε όπου η επιχείρηση έχει το φθηνότερο τιμολόγιο της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι εκτός απροόπτου τον Ιούνιο θα έχουμε νέες ανακατατάξεις και αύξηση μεριδίου της ΔΕΗ. Στη μέση τάση το μερίδιο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αυξήθηκε λίγο στο 34.64% από 34.28% τον Απρίλιο επί του συνόλου των φορτίων της Μέσης Τάσης. Στη Χαμηλή Τάση  η μεταβολή ήταν εξαιρετικά μικρή, δηλαδή 63.10% τον Μάιο από 63.36% τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ διατηρεί το μερίδιό της κάτω του 50% για τρίτο συνεχόμενο μήνα, κάτι που σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα ισορροπία στο τοπίο της προμήθειας. 

Στη δεύτερη θέση της αγοράς βρίσκεται η Mytilineos, που και εκείνη κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της από το 16,66% στο 17,14%. Η Mytilineos κρατά τα ηνία της αγοράς στην Υψηλή Τάση με μερίδιο της τάξης του 42,35% ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της αγοράς στη Μέση Τάση με 18,59%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ήρωνας ο οποίος εμφάνισε ανεπαίσθητη απώλεια από το 12,8% στο 12,3%. Ο Ήρωνας βρίσκεται στη δεύτερη θέση της αγοράς στην Υψηλή Τάση με 24,38% και στην Τρίτη θέση της αγοράς στη μέση τάση με 17,01%. 

Μικρές απώλειες και για την Elpedison, στην τέταρτη θέση της αγοράς, που από 6,59% υποχώρησε στο 6,18%. Η εταιρεία διαθέτει μερίδιο 11,07% στην Υψηλή Τάση και 5,87% στην Μέση Τάση.

Ανεπαίσθητη αύξηση κατέγραψε και το μερίδιο της NRG στην πέμπτη θέση της αγοράς, στο 5,86% από 5,78% τον Απρίλιο. Η εταιρεία έχει το μεγαλύτερο μερίδιό της στην Μέση Τάση φτάνοντας το 9,26%, ενώ στη Χαμηλή Τάση έχει 5,74%. 

Η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας ακολουθεί με μερίδιο 3,32% καταγράφοντας μικρή πτώση σε σύγκριση με τον Απρίλιο όταν είχε 3,49%. Ουσιαστικά αμετάβλητο παρέμεινε το μερίδιο της ZeniΘ στο 2,36% από 2,3% τον Απρίλιο, όπως και της Volterra στο 1,91% από 1,97%. 

Τέλος η Volton έχει μερίδιο 1,2% από 1,18% τον Απρίλιο, η Eunice 0,28% από 0,2% και η Elin 0,19% όσο και τον Απρίλιο. 

Related posts

Γ. Στουρνάρας: Εφικτή η μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ 24%

timesadmin

Αυξήσεις 12,2% στα τρόφιμα με τον πληθωρισμό στο 1,8% για τον Ιούνιο

timesadmin

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής ύψους 8.391.004 ευρώ προς πλημμυροπαθείς

timesadmin

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Επαφές στη Λευκωσία με Σταϊνμάιερ και Κύπριους υπουργούς

timesadmin

Οι προβλέψεις για την τιμή του φυσικού αερίου τον φετινό χειμώνα

timesadmin

Σ. Ζαχαράκη: Για πρώτη φορά δίνονται πολύ περισσότερα χρήματα, για την εναρμόνιση ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής

wp-needuser