Πότε-παρουσιάζεται-η-πρώτη-υβριδική-porsche-911
AYTOKINHTO

Πότε παρουσιάζεται η πρώτη υβριδική Porsche 911

Η Porsche ολοκλήρωσε τις εξαντλητικές δοκιμές της πρώτης υβριδικής Porsche 911 και ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του αυτοκινήτου.

Top Gear TEAM

Η Porsche ολοκλήρωσε την εξέλιξη της πρώτης υβριδικής Porsche 911 στην 61χρονη ιστορία του μοντέλου. Οι μηχανικοί στη Στουτγάρδη είναι πλέον ικανοποιημένοι ότι σχεδόν 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα ανελέητων δοκιμών σε μια σειρά από απαιτητικά περιβάλλοντα τους άφησαν ένα αυτοκίνητο αντάξιο του σήματος. 

Porsche 911 Hybrid δοκιμές εξέλιξης υβριδικού συστήματος

Η αποκάλυψη της νέας υβριδικής Porsche 911 θα μεταδοθεί στο κοινό στις 28 Μαΐου. “Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 σε κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Frank Moser, αντιπρόεδρος της σειράς 911 και 718. 

Αυτό περιελάμβανε υψηλά φορτία του συστήματος μετάδοσης κίνησης σε απότομα ορεινά περάσματα και την ταλαιπωρία από την κίνηση με στάση και κίνηση σε αστικό περιβάλλον, πρόσθεσε ο Moser. 

Porsche 911 Hybrid δοκιμές εξέλιξης υβριδικού συστήματος

“Η νέα 911 αντιμετώπισε ακόμη και τις πιο δύσκολες προκλήσεις με αυτοπεποίθηση. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι”. Όπως είναι ήδη γνωστό, το νέο υβριδικό μοντέλο αναμένεται να συμπληρώσει τη γκάμα των Porsche 911 με κινητήρα εσωτερικής καύσης και όχι να τις αντικαταστήσει. 

Προς το παρόν, τουλάχιστον, το υβριδικό σύστημα κίνησης αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο άλμα στο σύστημα κίνησης της 911 στην ένδοξη 61χρονη ιστορία του αυτοκινήτου. “Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, δήλωσε ο Moser. 

Porsche 911 Hybrid δοκιμές εξέλιξης υβριδικού συστήματος

Τόσο δυναμική, στην πραγματικότητα, που στα χέρια του πρώην οδηγού αγώνων και σημερινού πρεσβευτή της Porsche, Jorg Bergmeister, το υβριδικό έκανε το γύρο του Nürburgring σε 7 λεπτά και 16,934 δευτερόλεπτα. Πράγμα που σημαίνει πως ήταν κατά 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την προκάτοχό της με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

“Έχουμε περισσότερη πρόσφυση, σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ και η αυθόρμητη απόκριση του υβριδικού συστήματος επιδόσεων είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα”, δήλωσε ο Bergmeister. 

Porsche 911 Hybrid δοκιμές εξέλιξης υβριδικού συστήματος

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του υβριδικού συστήματος κίνησης, αν και σίγουρα μεγάλο μέρος της έρευνας και ανάπτυξης έχει διαρρεύσει από τις προσπάθειες της εταιρείας στην πίστα με το αγωνιστικό όχημα αντοχής 963 που έχει αγωνιστεί στο Le Mans και αλλού. 

Σχετικά με το μέλλον της Porsche 911 δεν έχει γίνει καμία αναφορά για μια αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή, έστω και αν η Porsche έχει δεσμευτεί για τον εξηλεκτρισμό σε όλη την υπόλοιπη γκάμα της. Ήδη η Taycan είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, ενώ μια ηλεκτρική Macan είναι διαθέσιμη προσφάτως, παράλληλα με το μοντέλο με θερμικό κινητήρα. 

Porsche 911 Hybrid δοκιμές εξέλιξης υβριδικού συστήματος

Υπάρχουν σχέδια για ηλεκτροκίνητες εκδόσεις της 718 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας και μια ηλεκτρική Cayenne θα ακολουθήσει, ενώ ένα άλλο ηλεκτρικό SUV που θα τοποθετηθεί πάνω από την Cayenne θα κάνει το ντεμπούτο του λίγο αργότερα. 

Related posts

Η Tesla μπαίνει σε μια νέα αγορά για τα αυτοκίνητά της

James Rollner

H μεγαλύτερη καραμπόλα με Hyundai i30 N (εικόνες)

timesadmin

H Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του νέου Superb

timesadmin

Aston Martin: Φρένο στην παραγωγή, γκάζι στις ζημίες

timesadmin

Ιδιοκτήτης γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας πουλάει το σπίτι του για να αποφύγει την πτώχευση

James Rollner

Αυτό είναι το ανανεωμένο Tesla Model Y-τι έχει αλλάξει

timesadmin