Πότε-θα-επιστραφούν-εισφορές-στους-παράλληλα-απασχολούμενους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα επιστραφούν εισφορές στους παράλληλα απασχολούμενους

-|-

Στα μέσα ή τέλη Φεβρουαρίου 2022 θα επιστραφούν τα πιστωτικά υπόλοιπα στους δικαιούχους παράλληλα απασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία δημοσίευσε χθες ο e-ΕΦΚΑ, το μέσο ποσό το οποίο θα επιστραφεί στους προαναφερθέντες επαγγελματίες θα ανέλθει στα 450 ευρώ.

Συγκεκριμένα, 23.367 επαγγελματίες με παράλληλη δραστηριότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης των εισφορών τους για το έτος 2021, δικαιούνται το συνολικό ποσό των 10,525 εκατ. ευρώ.

Όπως προβλέπει σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, για τους ασφαλισμένους με πιστωτική εκκαθάριση, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά “Αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων” στην περίπτωση που επιθυμούν να τους επιστραφεί το ποσό αντί να κρατηθεί στον λογαριασμό τους για συμψηφισμό με επόμενες εισφορές. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναρτήθηκαν τα σχετικά ειδοποιητήρια στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική υπηρεσία “Εισφορές Μη Μισθωτών” και η ταυτοποίηση χρήστη γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Στην εν λόγω εκκαθάριση εντάσσονται οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι που διατηρούσαν παράλληλα μισθωτή εργασία για μέρος ή ολόκληρο το έτος 2021. Τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης αποτυπώνονται ως εξής:

Το συνολικό πλήθος ασφαλισμένων ανέρχεται σε 280.311. Από αυτούς προκύπτει: 

– Xρεωστική εκκαθάριση για 197.409 ασφαλισμένους με οφειλόμενο ποσό 141.829.929,87 ευρώ (γύρω στα 720 ευρώ κατά μέσο όρο).

– Πιστωτική εκκαθάριση εμφανίζεται για 23.367 ασφαλισμένους με ποσό πιστωτικού υπολοίπου εκκαθάρισης 10.525.868,89 ευρώ.

– Μηδενική εκκαθάριση εμφανίζεται για 59.535 ασφαλισμένους. 

Για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, αυτό μπορεί να καταβληθεί σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση εκκαθάρισης καταβάλλεται εμπρόθεσμα έως 30/12/2022.

Related posts

Finance Day: Συμμετοχή της Ελλάδας στη διάσκεψη των Η.Ε. για την κλιματική αλλαγή COP26

timesadmin

ΚΕΠΕ: Ενισχύονται οι θετικές προσδοκίες για την πορεία της ελληνικής αγοράς

timesadmin

Η επόμενη μέρα για τη ναυτιλία µετά το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

timesadmin

Eurobank: Εμπόριο, μεταφορές, τουρισμός και βιομηχανία οι πυλώνες της ανάκαμψης το 2021

timesadmin

Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας

timesadmin

Προς παράταση οι μεταβιβάσεις ακινήτων με χαμηλό φόρο

timesadmin