Πόσο-πιθανό-είναι-να-μείνω-έγκυος-κατά-τη-διάρκεια-της-περιόδου
ΥΓΕΙΑ

Πόσο πιθανό είναι να μείνω έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου

Πόσο-πιθανό-είναι-να-μείνω-έγκυος-κατά-τη-διάρκεια-της-περιόδου

Οι κύκλοι ωορρηξίας μιας γυναίκας μπορεί να ποικίλλουν, επομένως είναι στατιστικά πιθανό να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε έγκυος έχοντας σεξουαλική επαφή ενώ έχετε περίοδο. Αυτό οφείλεται στο ότι οι μέρες ωορρηξίας σας απέχουν αρκετά, μειώνοντας τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αυτό ισχύει για γυναίκες που έχουν τυπικό κύκλο 28 έως 30 ημερών ή μεγαλύτερο. Εάν έχετε μικρότερο κύκλο, δηλαδή περίπου κάθε 21 έως 24 ημέρες, αυτό σημαίνει ότι έχετε ωορρηξία νωρίτερα στον κύκλο.

Καθώς το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέσα σας για έως και 5 ημέρες, αν έχετε επαφή προς το τέλος της περιόδου σας και μπορεί να συλλάβετε 4 ή 5 ημέρες αργότερα με την πρώιμη ωορρηξία σας.

Οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι μικρές.

Μπορώ να μείνω έγκυος αμέσως μετά την περίοδο;

Όσο πλησιάζετε το «παράθυρο» γονιμότητάς σας, οι πιθανότητες αυξάνονται. Σε έναν τυπικό κύκλο που συμβαίνει κάθε 28 έως 30 ημέρες, το παράθυρο γονιμότητας είναι συνήθως μεταξύ 11ης και 21ης ​​ημέρας. Συνεπώς, αν η περίοδός σας (χρόνος αιμορραγίας) διαρκεί 5 έως 7 ημέρες και έχετε επαφή αμέσως μετά, πλησιάζετε το παράθυρο γονιμότητάς σας.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος την τελευταία ημέρα της περιόδου σας;

Εάν σταματήσετε να αιμορραγείτε την 6η ημέρα, έχετε επαφή την 7η ημέρα και έχετε ωορρηξία την 11η ημέρα, είναι πιθανό το σπέρμα να περιμένει στις σάλπιγγες σας έως ότου είναι έτοιμο για τη σύλληψη. Οι πιθανότητές σας να συλλάβετε αμέσως μετά την περίοδό σας αυξάνονται κάθε μέρα μετά το τέλος της περιόδου σας.

Δείτε επίσης: Προσπερματικά υγρά: Τι είναι και ποιες είναι οι πιθανότητες εγκυμοσύνης

Τι γίνεται αν έχετε επαφή λίγο πριν την περίοδό σας;

Η πιθανότητα να μείνετε έγκυος ακριβώς πριν από την περίοδό σας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Για γυναίκες με τυπικό κύκλο 28 έως 30 ημερών ή περισσότερο και οι κύκλοι τους είναι κανονικοί, τυπικά η ωορρηξία σας γίνεται μεταξύ της 11η και της 21ης. Το ωάριο είναι διαθέσιμο μόνο για 12 έως 24 ώρες για σύλληψη.

Αυτό σημαίνει ότι οι ημέρες ακριβώς πριν από την περίοδό σας είναι οι πιο ασφαλείς για να έχετε σεξουαλική επαφή χωρίς φόβο ότι θα μείνετε έγκυος. Ο αριθμός των «ασφαλών ημερών» ακριβώς πριν από την περίοδό σας αυξάνεται για τους μεγαλύτερους κύκλους και μειώνεται για τους μικρότερους κύκλους.

Όσο πιο μακριά βρίσκεστε από την ωορρηξία, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να συλλάβετε.

-: American Pregnancy Association / Φωτογραφία iStock

The post Πόσο πιθανό είναι να μείνω έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου appeared first on coollife.gr.

Related posts

Πώς να φροντίσετε το συκώτι σας ύστερα από μια νύχτα γεμάτη αλκοόλ

timesadmin

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

timesadmin

Το απλό στοματικό ξέβγαλμα θα μπορούσε να προσδιορίσει τον κίνδυνο πρώιμης καρδιακής νόσου

timesadmin

Επιστήμονες αναλύουν τι προκαλεί το κάπνισμα στα στοματικά βακτήρια

timesadmin

Η Google φέρνει τα passkeys για να βάλει τέλος στα passwords

timesadmin

Παραπονιόταν για ημικρανίες και οι γιατροί βρήκαν κάτι σοκαριστικό στον εγκέφαλό του από την κατανάλωση μισοψημένου μπέικον

timesadmin