Πόλεμος-στην-Ουκρανία:-Στόχος-χάκερ-δεκάδες-κυβερνητικοί-ιστότοποι-της-Ρωσίας
ΥΓΕΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στόχος χάκερ δεκάδες κυβερνητικοί ιστότοποι της Ρωσίας

Οι ρωσικοί κυβερνητικοί ιστότοποι αντιμετωπίζουν άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικές επιθέσεις και καταβάλλονται τεχνικές προσπάθειες για το φιλτράρισμα της ξένης διαδικτυακής κίνησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ρωσίας.

Οντότητες της ρωσικής κυβέρνησης και εταιρείες κρατικής ιδιοκτησίας έχουν αποτελέσει στόχο των κυβερνοεπιθέσεων αυτών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με τις ιστοσελίδες του Κρεμλίνου, τον ρωσικό αερομεταφορέα Aeroflot και τη ρωσική τράπεζα Sberbank να βρίσκονται μεταξύ αυτών που έχουν αντιμετωπίσει διακοπές λειτουργίας ή προσωρινά προβλήματα πρόσβασης τις τελευταίες εβδομάδες.

Το υπουργείο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εργάζεται για την προσαρμογή στις νέες συνθήκες, προσθέτει το ίδιο στην ανακοίνωσή του, καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται.

«Αν προηγουμένως η ισχύς τους σε στιγμές αιχμής έφτανε τα 500 γιγαμπάιτ, τότε τώρα βρίσκεται στο 1 τεραμπάιτ» σύμφωνα με το υπουργείο. «Πρόκειται για διπλάσια με τριπλάσια ισχύ από αυτήν στα πιο σοβαρά περιστατικά αυτού του είδους που είχαν προηγουμένως αναφερθεί» σημειώνει.

Καθώς η Ρωσία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα και τις εφοδιαστικές αλυσίδες, η κυβέρνηση έχει προτείνει μεταξύ άλλων μια σειρά μέτρων για την υποστήριξη του τομέα της πληροφορικής.

Τεχνολογικές εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε προνομιακούς όρους φορολόγησης και δανεισμού και το υπουργείο είχε προηγουμένως προτείνει στις ρωσικές εταιρείες πληροφορικής να συζητήσουν μια σταδιακή μεταβίβαση στοιχείων τεχνικής υποστήριξης με ξένες εταιρείες.

Επικαλούμενο προσχέδια κυβερνητικών εγγράφων, το Interfax μετέδωσε αργά χθες, Τετάρτη, ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε προτείνει την κατανομή 14 δισεκατομμυρίων ρουβλίων για την υποστήριξη των εταιρειών πληροφορικής με τη μορφή δωρεών.

Το Reuters δεν έχει μέχρι στιγμής επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

- -

Related posts

Ποια από τις εφαρμογές των social media καταναλώνει την περισσότερη μπαταρία στο κινητό σας

timesadmin

Κορονοϊός: Τι μας διδάσκει η παραλλαγή Όμικρον για το ανοσοποιητικό μας

timesadmin

Κολίτιδα στο έντερο από ουσία που υπάρχει σχεδόν σε όλες τις οδοντόπαστες! Τι να ψάξετε στα συστατικά στο σωληνάριο

timesadmin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Instagram

timesadmin

Doomscrolling: Η αγαπημένη συνήθεια που καταστρέφει την ψυχική μας υγεία

timesadmin

Ευρωπαϊκό σχέδιο για δορυφορικό ίντερνετ με υψηλές ταχύτητες

timesadmin