Πόλεμος-στην-Ουκρανία:-Ικανοποίηση-από-τη-Λευκωσία-για-το-6ο-πακέτο-κυρώσεων-κατά-της-Ρωσίας 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ικανοποίηση από τη Λευκωσία για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας 

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίηση της για την επίτευξη συμφωνίας επί του 6ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Σε δήλωσή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει ότι έχουν ληφθεί υπόψη σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν τα κράτη μέλη σε σχέση με την οικονομική βιωσιμότητά τους.

Ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι τα μεσάνυχτα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά το 6o πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και προσθέτει πως «δεδομένης της ανάγκης για διατήρηση της ενότητας και της συνοχής της ΕE, χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «όπως σημειώνουμε σε κάθε ευκαιρία, οι κυρώσεις αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο πολιτικής στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις σχετικές αποφάσεις που λαμβάνονται θα πρέπει να ισχύουν οι κατευθυντήριες γραμμές που προβλέπουν ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι βιώσιμα και να επιφέρουν πολύ μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις για τις τρίτες χώρες προς τις οποίες απευθύνονται από ότι στα κράτη μέλη της ΕΕ». Την ίδια ώρα, συνεχίζει, «αυτό που τονίζουμε είναι τη σημασία της κινητοποίησης των εργαλείων που διαθέτουν οι σύγχρονες δημοκρατίες».

Σημειώνει ακόμη ότι οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο θα πρέπει να εντατικοποιηθούν και να ενισχυθούν ώστε να σταματήσει το συντομότερο η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ως αποτέλεσμα έχει την απώλεια αθώων ζωών, τον ξεριζωμό εκατομμυρίων οικογενειών από τον τόπο τους και αλυσιδωτές επιπτώσεις για ολόκληρη την Ευρώπη.Ειδήσεις σήμερα:Πάνος Ζήνας: Ο Μr Cinema και η αναβίωση των ΚαλλιστείωνΜανώλης Μητσιάς: 50 χρόνια τραγούδια – διαμάντια σε μια συναυλία στον Κήπο του ΜεγάρουΔίκη Τζόνι Ντεπ vs Άμπερ Χερντ: Αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία της πολύκροτης δίκης

Related posts

Παύλος Μαρινάκης: Από την πρώτη στιγμή είχε αποφασιστεί η οριστική διαγραφή του 53χρονου από τη Νέα Δημοκρατία

timesadmin

Φώφη Γεννηματά: Συντετριμμένη η αδερφή της – Ζήτησε να μείνει μόνη μαζί της

timesadmin

Κικίλιας σε ΕΣΑμεΑ: Στόχος μας να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της

timesadmin

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να άρει την απόσπαση της κα Καραγιάννη από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων

timesadmin

Πολιτική Επιτροπή ΝΔ: Αντεπίθεση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές και σήμα έναρξης προεκλογικής περιόδου

timesadmin

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alstom – Τι ζήτησε ο Πρωθυπουργός

timesadmin