Πόλεμος-στην-Ουκρανία:-Η-Κύπρος-συμφώνησε-«με-πόνο-ψυχής»-σε-κυρώσεις-κατά-της-Ρωσίας,-λέει-ο-Κασουλίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κύπρος συμφώνησε «με πόνο ψυχής» σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λέει ο Κασουλίδης

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα, ανέφερε πως από την στιγμή που η Κύπρος ανήκει στην ΕΕ, δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμμετάσχει στις κυρώσεις. «Μπορεί με πόνο ψυχής να συμμετείχαμε στις αποφάσεις, αλλά αυτό επέβαλλαν οι θέσεις αρχής εναντίον της κάθε εισβολής».

Είπε ακόμα πως όταν η ίδια η ΕΕ δεν υπερασπίζεται το κύρος της, δεν εκφράζει δυσφορία για την μη συμμετοχή της Τουρκίας στις κυρώσεις, «πώς θα βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα;». «Μείναμε μόνοι μας εμείς και η Ελλάδα να φωνάζουμε για την μη συμμετοχή της Τουρκίας στις κυρώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, είναι μια αυτοπροταθείσα «ειρηνοποιός» και της κάνουν και την χάρη, ιδιαίτερα από πλευράς Ρωσίας, για να γίνει ο διάλογος των δύο Υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας και Ρωσίας, ο οποίος ήταν άσκηση δημοσίων σχέσεων.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, είπε ότι η πολιτική μας πρέπει να διέπεται από ρεαλισμό, σημειώνοντας πως η μικρή Κύπρος δεν μπορεί να μην μπει μέσα στην μέση της δίνης της σύγκρουσης Ανατολής και Δύσης.

Όσον αφορά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο κ. Κασουλίδης είπε πως ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως αυτό που γνωρίζει είναι ότι η Ελλάδα δεν αλλάζει την θέση της για την Κύπρο, το Αιγαίο και θέματα Εθνικής κυριαρχίας, όπως εξάλλου ούτε η Τουρκία. Σκοπός της συνάντησης ήταν να κατεβούν οι τόνοι, οι διαφορές παραμένουν, τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

«Υπήρχαν διαφορές», λέει στο thetimes|-.gr o πρόεδρος της Κοινότητας Μπαγκλαντες στην Αθήνα για τα επεισόδια στην εκδήλωση

Related posts

Πλακιωτάκης: Διακόψαμε τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία χωρίς να χαθεί ούτε μία ζωή

timesadmin

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη για το γεύμα με Ερντογάν: Θετικό να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης

timesadmin

Βουλή – Γεωργιάδης: Κάνετε bullying στις εγκύους στο ΜεΡΑ25 – Αρσένης: Η κυβέρνηση σκοτώνει γυναίκες και παιδιά!

timesadmin

Κίνημα Αλλαγής: Το μήνυμα Ανδρουλάκη για τα ψηφοδέλτια και το τέλος των ισορροπιών στις λίστες

timesadmin

Στα Τίρανα ο Δένδιας: Μεγάλης σπουδαιότητας η ολοκλήρωση της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

timesadmin

Τηλεδιάσκεψη Μισέλ με Μητσοτάκη: Μία επιθετική ενέργεια από τη Ρωσία θα επέφερε σοβαρές συνέπειες

timesadmin