Πόθεν-έσχες:-Οι-πολιτικοί-με-τις-μεγαλύτερες-περιουσίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες: Οι πολιτικοί με τις μεγαλύτερες περιουσίες

Μεγαλύτερες καταθέσεις, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και αρκετά ακίνητα διαθέτουν κάποιοι εκ των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως προκύπτει από τη δήλωση Πόθεν Έσχες για τη χρήση 2020, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διαθέτει καταθέσεις ύψους 833.191,60 ευρώ σε κυπριακή τράπεζα και συμμετοχές σε συνολικά 122 ακίνητα σε Αττική, στον Μυστρά και στην Νάουσα Ημαθίας. Ακόμη, έχει στην κατοχή του ένα επιβατικό αυτοκίνητο και ένα ταχύπλοο 8,5 μέτρων.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαθέτει καταθέσεις 1.014.814,81 ευρώ από κοινού με συγγενικά της πρόσωπα σε γερμανική τράπεζα και συμμετοχές σε έξι ακίνητα.

Ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής διαθέτει καταθέσεις 568.738,14 ευρώ και 1.819.260,11 ευρώ αντίστοιχα, αλλά και συμμετοχές σε 22 ακίνητα.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς διαθέτει προθεσμιακό λογαριασμό με 1.347.419,00 δολάρια και συμμετοχές σε οκτώ ακίνητα.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης πραγματοποίησε αρκετές κινήσεις σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα κατά την τρέχουσα χρήση, ενώ διαθέτει 27 ακίνητα.

Ομολογίες, μετοχές και ομόλογα διαθέτει ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, όπως και συμμετοχές σε 6 ακίνητα στην Αθήνα και την Κρήτη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλωτος διαθέτει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων 80.000 ευρώ, 70.000 ευρώ, 60.000 ευρώ και 40.000 ευρώ αντίστοιχα, αλλά και συμμετοχές σε 4 ακίνητα, στην Κηφισιά και την Πρέβεζα. Επίσης, δηλώνει κάτοχος μετοχών στην εφημερίδα «Αυγή», με αξία κτήσης 4.200 ευρώ.

Μετοχές της εφημερίδας «Αυγή» διαθέτει και ο πρώην Υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου. Ο ίδιος φέρεται υπόχρεος λογαριασμού καταθέσεων 181.200,99 ευρώ, ενώ είναι κάτοχος 23 ακινήτων σε Αθήνα και Παλαιό Φάληρο.

Συμμετοχές σε 22 ακίνητα δηλώνει ο πρώην Υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ενώ σε 16 ακίνητα ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος.

Συμμετοχές σε 42 ακίνητα δηλώνει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Φραγγίδης, ενώ 9 ακίνητα και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων με αξία κτήσης 305.362,05 ευρώ ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Συμμετοχές σε 20 ακίνητα δηλώνει ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, όπως σε 20 ακίνητα και ο έτερος βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Λογιάδης.

Ειδήσεις σήμερα

Σαντορίνη: «Δεν ήταν ο συμπλέκτης, έσπασαν όλο το κάρτερ» λέει για τους Γάλλους ο υπεύθυνος των ενοικιαζόμενων ΙΧ

Δείτε τα «διαμάντια» που εντοπίστηκαν στα πόθεν έσχες βουλευτών και πρώην υπουργών

Μητσοτάκης: Η ΕΕ καλεί την Τουρκία σε αποκλιμάκωση της έντασης – Ελπίζω αυτή τη φορά να εισακούσει

Related posts

Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη για την εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας

timesadmin

Για πρώτη φορά έναρξη κρουαζιέρας από τον Μάρτιο, λέει ο Βασίλης Κικίλιας

timesadmin

Ελληνοτουρκικά – Προκαλεί ο Οκτάι από τα Κατεχόμενα: Συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

timesadmin

Ηλίας Νικολακόπουλος: Οι τελευταίες εκλογές του «γκουρού» της κάλπης

timesadmin

Μηταράκης: H Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορά της και να αποτρέπει τις παράνομες ροές

timesadmin

Νάσος Ηλιόπουλος: «Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια»

timesadmin