ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα Δωδεκάνησα και την Κυριακή

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Κυριακή σε Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία και Χίο σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) July 8, 2023

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Στο Φανάρι ο Ζελένσκι – Προσευχήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Μετά από επτά εξωσωματικές, θέλησε να υιοθετήσει – Της είπαν «όχι», γιατί είχε… ακατάστατη ντουλάπα!Παιχνίδι της μοίρας: Ο 50χρονος που πνίγηκε στη Φθιώτιδα βρέθηκε στο σημείο που είχε δολοφονήσει την 17χρονη

Related posts

flyover: Κάτοικοι ζητούν να τηρηθεί η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ για αναστολή εργασιών

timesadmin

Έγκλημα στον Βόλο: Να σπάσει τα δις ισόβια προσπαθεί ο 42χρονος που σκότωσε τη νονά του και τη μάνα του δικηγόρου του

timesadmin

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Βλέπει» νέα κακοκαιρία από Παρασκευή

timesadmin

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες οικοδομής

timesadmin

ΟΣΕ: Πώς λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης που παραδόθηκε – Δείτε βίντεο

timesadmin

Φωτιές: Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών από τις πυρκαγιές – Άμεσα η πρώτη αρωγή στους πολίτες, λέει ο Τριαντόπουλος

timesadmin